Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Na porážku s Kanadou jen koukal: Plekanec trpěl za plexisklem!

Autor: ps

Očekávaná posila českého nároďáku je konečně ve Švédsku! A hokejista Tomáš Plekanec (30) se na šampionátu hned zapojil do zápasu s Kanadou. Sice se ještě nedostal na led, ale už přešlapoval za mantinelem. Bohužel tam jen trpěl a musel skousnout těsnou porážku 1:2.

„V neděli odlítám z Montrealu, do Stockholmu se dostanu nejdřív v pondělí. Někde budu muset přesedat, to je jediná menší komplikace. Ale mělo by to klapnout,“ tohle Tomáš tvrdil ještě včera.

Dnes před duelem s Kanadou dorazil do švédského hlavního města, ale ze zoufalé situace týmu kouče Aloise Hadamczika byl velmi překvapen. „Až na letišti jsem zjistil, že zápas s Nory může být k ničemu," přiznal s úsměvem.

Plekanec, jehož Montreal v NHL vyřadila Ottawa (série 1:4), fandil spoluhráčům za plexisklem a sledoval je v důležité bitvě. Je to srdcař, jak má být!

Právě hvězda Canadiens se má postarat o to, aby se matné výkon českých reprezentantů ve Švédsku změnil aspoň v možná posledním duelu. „Pár zápasů jsem viděl. Klukům zatím nefungovala hlava. Věřím ale, že se síla týmu ještě ukáže,“ zdůraznil s tím, že do prvního zápasu na šampionátu nastoupí v úterý. To národní tým čeká nejdůležitější duel mistrovství proti Norsku (16:15, ČT Sport).

Posila Plekanec. Nepřijela však hvězda NHL příliš pozdě?
Posila Plekanec. Nepřijela však hvězda NHL příliš pozdě?