12. května 2013 • 18:34

Nejlepší český výkon vniveč nepřišel, Norové tři body nezískali

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako polití živou vodou. Po matných výkonech v dosavadním průběhu šampionátu vlétli čeští hokejisté na Kanaďany konečně jako hladoví dravci. Pokud chtěli udržet postup ve svých rukách, potřebovali získat alespoň bod. To se nakonec nepodařilo. Aby tak pozitivní zjištění o českém herním zlepšení bylo něco platné, nesměli Norové ve večerním utkání porazit Švýcarsko za tři body. A to se jim nepodařilo.



Jistě, tým Aloise Hadamczika nebyl jediným z favoritů, který v turnaji klopýtl. Jenže z pěti zápasů porazit za tři body pouze Bělorusy a po doslova dramatickém průběhu Slovince, bylo zkrátka málo.

„Není to, že by kluci nechtěli. Nemám jim kromě střelecké produktivity moc co vytknout, jsme jen prostě v křeči,“ opakoval Hadamczik před nedělním šlágrem se zámořským gigantem. Za nebojovný výkon ale kritizovala reprezentaci řada expertů.

Proti Kanadě však Češi konečně nakopli na vyšší stupeň, a to jak v rychlosti, kadenci, tak i důrazu. Za své vzaly výmluvy, že na velkém kluzišti bombarďáci z NHL nedohrávají při napadání soupeřovy obránce z důvodu, aby při následném bránění nepropadli. Najednou to šlo!

Obránci přestali zmatkovat. Jakoby za dva zápasy s Pavelcem v zádech pochopili, že i případné zaváhání uzdravený brankář uhasí. Pavelec byl proti Kanadě znovu obrovskou jistotou. Dokázal vytáhnout i senzační zákroky navíc v situacích, kdy by mu případný gól nemohl nikdo vyčítat. Jediným drobným zaváháním byla nepokrytá tyčka po Skinnerově objetí brány, které skončilo druhým gólem.

České mužstvo dokázalo s Kanadou držet krok i ve statistice, která jej, zejména zpočátku turnaje, trápila snad nejvíce – střelba. Zápas zakončil poměrem 31:25 střeleckých pokusů ve svůj prospěch.

Na výhru však ani enormní herní zlepšení nestačilo. Mohla za to i přílišná nedisciplinovanost. Češi tak museli spoléhat na to, že doposud suvenní Švýcarsko neklopýtne v zápase s Norskem. Pokud by Seveřané vyhráli za tři body, byl by pro Čechy vzájemný úterní souboj už pouze smutnou rozlučkou se šampionátem. Norové ale zvítězit nedokázali a o postupu se rozhodne právě v úterý.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 20:15
Norsko
Norsko
1:3
ONLINE
12. května
20:15
Švýcarsko
Švýcarsko
Góly

Domácí: 44:14. Tollefsen

Hosté: 06:05. Moser, 15:33. Josi, 39:35. von Gunten

Sestavy

Domácí: Haugen (Holden) – Holos, Bonsaksen, Tryg, Tollefsen (C), Odegaard, Sorvik – Hansen, Skroder, Roymark – Holtet, Olimb Ken Andre, Thoresen – Forsberg, Roest, Olimb Mathis – Ask, Martinsen, Dahlstrom – Bastiansen, Spets.

Hosté: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger (C), Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker.

Rozhodčí

Fraňo (CZE), Zalaski (CAN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

Stadion

Globen (12500)

Návštěva

3226 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud