Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zlatý Thörnberg si vzpomněl na mrtvého gólmana: Dám mu na hrob něco z MS

Autor: lbc, iSport.cz, čas.sk

Švédskému hokejistovi Martinu Thörnbergovi se včera podařil ojedinělý kousek. Díky finálové výhře 5:1 nad Švýcarskem zkompletoval sbírku všech cenných kovů z MS. Po utkání však místo přemýšlení nad individuálním úspěchem vzpomínal hlavně na kamaráda Stefana Liva. Reprezentační brankář zemřel v září 2011 při letecké havárii týmu ruské Jaroslavle.

"Byl to můj blízký přítel. Odehrál spoustu zápasů za reprezentaci, nechyběl na mistrovstvích světa či na olympiádě," připomněl Thörnberg památku gólmana, jenž zahynul ve věku 32 let při tragédii, která stála život 44 lidí včetně českých hokejistů Marka, Vašíčka a Rachůnka a Slováka Demitry.

"Zajdu na jeho hrob a nechám na něm něco z tohoto šampionátu," sliboval po triumfu švédský útočník. O tom, jaký předmět vybere, ještě jasno nemá. "Ještě o tom popřemýšlím. Možná to bude švédská vlajka s podpisy hráčů nebo tričko," uvažuje.

Devětadvacetiletý Thörnberg nasbíral na MS tři body za dva góly a asistenci. Od nové sezony budou jeho umění moci obdivovat i čeští fanoušci, v KHL totiž oblékne dres Lva Praha, kam přestoupil z Novgorodu.

Fanoušci se scházeli před arénou týmu HV 71 a zapalovali svíčky za zesnulého Stefana Liva
Fanoušci se scházeli před arénou týmu HV 71 a zapalovali svíčky za zesnulého Stefana Liva