Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Masopust o svatbě Di Stefana s mladou kráskou: To ti nezávidím!

Autor: Stanislav Hrabě

Když se Josef Masopust, držitel Zlatého míče nejlepšího fotbalisty Evropy 1962, dozvěděl, že se Alfredo di Stéfano, jenž anketu vyhrál v letech 1957 a 1959, hodlá v 86 letech oženit, dlouho tomu nevěřil. „To není normální,“ divil se. „Ale kdo chce kam, pomozme mu tam,“ nakonec se řídí osvědčeným českým příslovím.

„Tak to ti, chlapče, nezávidím,“ ocenil vicemistr světa 1962 Josef Masopust nápad svého kamaráda argentinské legendy Alfreda di Stéfana, tvůrce hry Realu Madrid na přelomu 60. let, oženit se.

„Když se pán, který je na sklonku života, k něčemu takovému rozhodne, tak to není normální,“ říká. V žádném případě city nezpochybňuje, ale věk se mu zdá příliš vysoký. „Jako bych mluvil o sobě,“ připomíná Masopust, že v únoru oslavil 82. narozeniny. „A Alfredo je ještě o pět let starší,“ upozorňuje.

„Nevím, kdo ho k tomu donutil, nebo jestli to vyšlo z jeho citů. Ale ať je to z kterékoli strany, tak je to scestné,“ tvrdí přesvědčivě. Osobní štěstí letitému protihráči a příteli ovšem přeje. „Asi to probíral dlouho, a jestli se tak rozhodl, tak asi ví, co dělá,“ nehodlá čestnému předsedovi Realu Madrid šlapat po štěstí. „Já mu radit nebudu, ani mě o to nepožádal, jenom mu vzkazuju – že mu to nezávidím.“

Na svatbu pozvaný nebyl. „Ani bych nikam nejel. Nejsem přítel takových nesmyslů, které jsou postavené na hlavu,“ stojí si za svým Masopust. Ani svatební dar nechystá. „Myslel jsem dlouho, že je to jen nějaká fáma. Když se to dozvím oficiálně, tak něco nachytám. Ale sám od sebe ne,“ říká.