Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šumský havaroval! Fotbalový talent přežil, jeho kamarádka zemřela

Autor: pta, iSport.cz, ČTK

Fotbalový klub Bohemians 1905 potvrdil, že devatenáctiletý záložník Nicolas Šumský skončil po vážné autonehodě v nemocnici, kam jej musel dopravit vrtulník. Šumský už je mimo ohrožení života, ale při nehodě zemřela jeho osmnáctiletá kamarádka.

"Nicolas Šumský měl včera autonehodu, po které byl vrtulníkem transportován do nemocnice. V současné době není v ohrožení na životě," informuje Bohemians 1905 na svém facebooku. Nehoda se stala v okolí Hradce Králové, kam byl následně Šumský letecky přepraven do nemocnice.

"Mladý muž jedoucí pravděpodobně od Vysokého Mýta na Pardubice z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, sjel do příkopu a narazil do vzrostlého stromu," řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

V autě byla se Šumským jeho osmnáctiletá kamarádka. Podle tn.cz si s ním jela vyzvednout maturitní vysvědčení.

Šumský vešel v povědomí českých fanoušků v létě 2011, když přišel do vršovického klubu s pověstí velkého talentu a se zkušenostmi z Argentiny a Francie. Velká očekávání se mu zatím nepodařilo naplnit.

V uplynulé sezoně nastoupil za Bohemians 1905 pouze ve třech druholigových zápasech - naposledy při říjnovém domácím utkání s Mostem. Nejvíc příležitostí dostával v třetiligovém Kladně, které je farmou Klokanů.

Po této sezoně Šumskému končí v klubu smlouva. Jednání o jejím možném prodloužení zatím nejsou uzavřena.

Z pohledu na místo spolujezdce mrazí.
Z pohledu na místo spolujezdce mrazí.