Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Odhodlaná Šarapovová: Budu hrát tak dlouho, dokud udržím raketu

Autor: Pavel Novotný

Má všechno, na co si vzpomene. Peníze, slávu, mládí a krásu. Přesto jednu věc nikdy mít nebude. A to obyčejný život, bez neustálého pronásledování a zájmu médií. To je daň za úspěch tenisové hvězdy Marie Šarapovové. "I já jsem obyčejná holka, která potřebuje štěstí a lásku," říká světová dvojka.

Tu šestadvacetiletá kráska v současné době má. Už několik měsíců randí s bulharským talentem Grigorem Dimitrovem. A jak se zdá, je šťastná.

Vítězka čtyř grandslamových turnajů však své priority vidí jinde než na tenisovém kurtu. "Miluju tenis, miluju tu atmosféru kolem. Budu hrát tak dlouho, dokud udržím raketu a budu schopná vyhrávat. Chci být nejlepší na světě, ale vím, že jsou důležitější věci," ujišťuje kráska.

Přesto i jí tenisový nekonečný kolotoč unavuje. "No, jen si to představte. Skončím na turnaji, spěchám hned na letiště a ráno jsem na jiném kontinentu. Pro obyčejného člověka je tohle opravdový blázinec, ale pro mě realita. Ale přesto chci vydržet tak dlouho, jak to půjde," říká rodačka z Nyaganu. 

Ruská slečna je kromě velké bojovnosti proslulá i svým oddaným vztahem k vlasti. "Nedovedu si představit, že bych žila v jiné zemi. Jsem na svou zemi hrdá, jsem hrdá na město, ze kterého pocházím. Vždy, když se vracím domů, srdce se mi rozbuší, v duši cítím štěstí," popisuje své vnitřní pocity.

Poslední měsíce však suverénní postavení tenisu v mysli tenistky "ohrožuje" její nová láska - bulharský supertalent Grigor Dimitrov.

"Když jste profesionální sportovec, je velmi obtížné mít trvalý vztah. S bývalým přítelem jsme se viděli tak jednou za dva měsíce," říká Ruska, která žila s basketbalistou Sašou Vujačičem, s kterým dokonce plánovala svatbu. 

"Teď jsem skutečně šťastná. Ve vztahu je nejdůležitější věcí vzájemná důvěra, bez ní nejde nic. Chci být milována ne proto, že jsem Maria Šarapovová, která se ukazuje v televizi, ale proto, kdo ve skutečnosti jsem. Jsem obyčejná holka, která chce být šťastná a chce být milovaná," pokračuje v upřimné zpovědi tenistka.


"Je úplně jedno, v jaké společenské vrstvě se pohybujete, jaké máte šaty, makeup, to není důležité. Přátelství, důvěra a láska, to jdou nejdůležitější hodnoty," pokračuje.

I šestadvacetiletá tenistka však přiznala, že se jí v hlavě honí myšlenky o konci kariéry. "Ano, také jsem o tom přemýšlela. Až ten den přijde, nebudu brečet, jednou se to prostě stane, moje tělo řekne dost a já to budu akceptovat."

A co plánuje po skončení kariéry? "Chci pokračovat ve vzdělání, to je můj cíl pro další kariéru," uzavírá sympatická Ruska.

Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále pařížského grandslamu
Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále pařížského grandslamu