Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Divoženka Špotáková! Po porodu už běhá po lese s kočárkem a hází oštěpem

Autor: lup, Blesk.cz

Má dvě olympijská zlata, ale takhle náročný trénink Barbora Špotáková (32) ještě nezažila. Už v tom totiž není sama, parťáka jí dělá tříměsíční synek Janek.

V pondělí pozdravila prvňáčky na jablonecké základní škole, kam chodila i ona, a pak vyrazila na trénink. Jako divoženka!

Stejně jako když byla mladá žákyně, běhala v nedalekých lesích. Ale taková legrace to nebyla, před sebou tlačila kočárek a kolem pobíhala fenka Kevi.

Je to dřina

„S kočárkem se sice běhá dobře, ale je to takové náročnější. Všechno je mnohem náročnější. Stačí mi menší dávky,“ culila se v dokumentu České televize Bára, která si po porodu nechala narůst trochu delší vlasy. Zlehka trénuje už něco přes měsíc, a tak si i na speciálně upravené lesní dráze půl hodiny zaházela oštěpem. A že jí špičaté náčiní létalo proklatě daleko!

Špotáková už se pomalu chystá na návrat k závodění, při tréninku běhá v lese i se synem JankemFoto Repro ČT

Forma roste

„Takhle daleko jsem házela před rokem. Je vidět, že jsem to nezapomněla,“ pravila spokojeně. Česká atletika se tak může těšit na návrat své královny. Naplno začne s přípravou na podzim a příští rok zase vpluje do kolotoče závodů. První velký šampionát pro ni bude ale až mistrovství světa v roce 2015 v Pekingu a za další rok olympiáda v Riu. Dost času na to, vrátit se zpět do Bářiny rekordmanské pohody.

Barbora Špotáková už tři měsíce po porodu hází oštěpemFoto Repro ČT

Olympijská vítězka Barbora Špotáková se synem Jankem
Olympijská vítězka Barbora Špotáková se synem Jankem