Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Za faul na 10 let do basy? Takto vypadal horor na fotbale

Autor: ČTK, iSport.cz

INFOGRAFIKA | Je to ještě fotbal, nebo orgie vraždících monster? Policie včera obvinila hráče Slovanu Hradišťko z ublížení na zdraví. Za brutální útok na mladíka z Unionu Vršovice mu hrozí deset let v kriminále.

Letos 20. ledna šlo Marianu Vargovi (20) z Unionu na zimním turnaji v Kačerově o život. Devětadvacetiletý bek soupeře jej zákeřně poslal do bezvědomí a s těžkými zraněními do špitálu.

Ten grázl byl snad ve 40. minutě přípravného mače v amoku! „Hráč Hradišťka fauloval ve skluzu. Když vstal a ten mladý z Vršovic byl na čtyřech, tak se otočil a kopl ho do hlavy. Je strašné, co se děje,“ potvrdil sekretář Meteoru Kačerov děsivou událost, která se stala na hřišti jeho klubu. Rozhodčí po ní utkání přerušil.

Vypadá to na špatný asijský thriller, jenže ona je to krutá česká realita. „Napadený utrpěl otřes mozku, zlomeninu pátého krčního obratle a pohmožděniny na hlavě,“ sdělila policejní mluvčí Jana Rösslerová. Naštěstí se tyhle rány Vargovi zhojily bez následků.

Hráč Hradišťka nejprve sejmul Vargu z Unionu skluzem.
Hráč Hradišťka nejprve sejmul Vargu z Unionu skluzem.
Marian nosil krční krunýř, ale je v pořádku,“ pověděl s úlevou o svém záložníkovi, jenž je momentálně v zahraničí, sportovní manažer Unionu Jaroslav Bellada.

První flastr za atentát na protihráčovo zdraví stihl pachatele ve středočeském Hradišťku. „Pokud vím, tak ho potom z mužstva okamžitě vyhodili,“ pravil Bellada. Teď je raubíř, jehož identitu Blesk zná, v očekávání daleko většího trestu. Ty tepláky, které se na něj už možná šijí, se nenosí na fotbal…