Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Poprask v Anglii: Parťáka Rosického chytli s cigaretou. Kouřil i Zidane, brání se

Autor: lbc, iSport.cz

Profesionální fotbalista...a on kouří?! V Česku by nad tím málokdo pozdvihl obočí, v Anglii ale panují jiné pořádky. Zatímco Tomáši Řepkovi nebo Marku Kuličovi tak cigaretu ve volném čase šéfové i fanoušci tolerovali, záložník Arsenalu Jack Wilshere se nyní topí ve vlnách kritiky. A stačila k tomu jediná fotografie.

Bulvární média získala snímek, na kterém je vidět Wilshere, kterak v nočních hodinách stojí před jedním z londýnských klubů, rozpráví s blonďatou dívkou a u toho si labužnicky potahuje z cigarety.

Kdyby Wilshere mlčel a nijak nereagoval, možná by snímek zapadl takřka bez povšimnutí. Fanoušky ale rozčílil především svou reakcí.

Talentovaný mladík nejprve příspěchal s obhajobou, že cigaretu pouze držel jednomu z kamarádů, kteří na něj přichystali nejapný žertík. Nevysvětlil už ale, proč je na fotografii konec cigarety tak jasně oranžový, k čemuž dochází pouze ve chvíli, kdy si kuřák potahuje.

Na twitter si vzápětí umístil fotografii kouřícího Zinedina Zidana. "Když může on, tak já taky," chtěl nejspíš naznačit. A aby se v argumentech ještě trochu zamotal, zdůraznil znovu to, že vlastně nikotinu vůbec neholduje: "Ale aby bylo jasno...já nekouřím!"


Porušení životosprávy značně rozrušilo řadu fanoušků Arsenalu, kteří se do jednadvacetiletého záložníka pustili na sociálních sítích. A fandy po celém světě popudilo také to, že se mladý záložník odvolává zrovna na legendárního Francouze. "Nemůžu uvěřit, že se srovnává se Zidanem. Wilshere je pořád sotva fotbalista. Zidane může vykouřit klidně strom, když bude chtít," diví se například na twitteru @AliMousawi17.

Ke kritikům se přidal i kouč Arséne Wenger, který je chováním svého svěřence značně zklamán. "S něčím takovým rozhodně nesouhlasím. Když jste fotbalista, máte jít příkladem a vyhýbat se věcem, které škodí vašemu zdraví," opřel se do Wilsherova kouření. "Nevím, co se stalo, takže si s ním budu muset promluvit," pohrozil.