Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Žokej Váňa v Itálii neuspěl, stále čeká na miliony: Mám na poslední výplaty!

Autor: Patrik Vacek

Miliony jsou stále v nedohlednu a na kontě zbývají jen drobné. Žokej Josef Váňa (61) pořád nedostal od Italů slíbené milionové dotace za dostihy, přestože si je jel na Jih Evropy vybojovat.

S ostatními stájemi, které stejně jako ta Váňova mají s Italy nevyřízené účty, se vydal na misi získat to, co jim právem patří.

Nic se nepomohlo

Váňův kůň Alpha Two v sedle s jeho synem například ovládl slavný dostih Gran Premio v Meranu s dotací 6 milionů korun, ale do teď neviděl ani floka. A to je jen část toho, co mu v cizině dluží.

„Vypravili jsme se bojovat za naše peníze. Zatím z toho ale nic není,“ řekl Blesku zklamaný žokej a plnil přesně to, co po něm v Itálii chtěli.

„Udělali jsme, co říkali. Dali jsme jim daňová identifikační čísla, ale zatím je to bez odezvy,“ štve Váňu, který marně čeká, že mu na konto přibude cifra se šesti nulami.

 „Že nám pošlou peníze, to neslíbili. Vše zatím poslali do Říma na centrálu žokej klubu,“ prozradil osminásobný vítěz Velké pardubické.

Stále hrozí krach

Ještě před nedávnem prohlásil, že pokud mu do prosince nepošlou dlužnou částku, bude muset rozprodat několik koní, aby uživil stáj. „Ještě na tenhle měsíc na výplaty mám. Uvidíme, co se bude dít,“ odpověděl Váňa odevzdaným hlasem.

Váňa po závodě řekl: „Když to nevyšlo mně, tak ať ve volbách vyhraje pan Babiš a udělá něco s tím sajrajtem, co tady je.“
Váňa po závodě řekl: „Když to nevyšlo mně, tak ať ve volbách vyhraje pan Babiš a udělá něco s tím sajrajtem, co tady je.“