Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

FOTO: Urvěte tu mísu! V Srbsku fandí Fantomas i Ester s rodiči Berdycha

Autor: bko

Na klíčový zápas daviscupového finále dorazil. Fanoušek v masce Fantomase, který pravidelně objíždí třeba hokejové šampionáty, vyjel podpořit české barvy i na tenis a viděl jasnou výhru českého dua Tomáš Berdych, Radek Štěpánek. Ta zásadně přiblížila tým zaskakujícího kapitána Šafaříka k obhajobě titulu.

V bělehradské aréně bylo zase natřískáno a domácí fanoušci vytvořili pekelnou atmosféru, nakonec ale hráli prim právě čeští příznivci, kteří nad hlavami mohli roztáhnout obří červenomodrobílou vlajku.

Rodiče Tomáše Berdycha Martin a Hana Berdychovi a Berdychova přítelkyně Ester Sátorová se radují z výhry českého páru Tomáš Berdych a Radek Štěpánek
Rodiče Tomáše Berdycha Martin a Hana Berdychovi a Berdychova přítelkyně Ester Sátorová se radují z výhry českého páru Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

V první řadě pak fandili rodiče Tomáše Berdycha maminka Hana a otec Martin, se kterými držela palce i Tomášova přítelkyně Ester. Po jasném triumfu nad Srby, kteří nepochopitelně nenasadili Novaka Djokoviče, se mohli všichni radostně poobjímat.

Objetí pro miláčka. Tomáš Berdych s přítelkyní Ester slaví výhru ve čtyřhřeFoto ČTK

Snad si budou moci radost zopakovat i v neděli – k celkovému triumfu stačí už jen jediná výhra. Tu může přidat buď Berdych – ten by ovšem musel porazit právě Djokoviče, nebo Radek Štěpánek, na kterého čeká hratelný mladík Lajovič.

Českou dvojku pak bude možná mrzet jediná věc: na pusu od Petry Kvitové si bude muset ještě počkat – jeho milá totiž teprve teď cestuje z exotického ostrova uprostřed Karibiku, kde hrála na exhibici třeba s Rafaelem Nadalem.

Čeští fanoušci se v srbském kotli při finále Davis Cupu rozhodně neztratiliFoto AP Photo