Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záchrana Schumachera na videu!? Pomoc přišla za tři minuty

Autor: šim

Zpráva o pádu nejznámějšího jezdce formule 1 Michaela Schumachera v neděli obletěla svět. Slavný pilot narazil hlavou do skály a už od neděle leží v kómatu poté, co podstoupil operaci hlavy. Rodina je celou dobu při něm. Nyní se objevilo video z osudného pádu.

Video bylo zveřejněno na serveru BFMTV. Jsou na něm vidět desítky lyžařů postávající okolo místa tragédie a vrtulník, který odváží raněného. Podle francouzských médií se jedná právě o záchranu zraněného Michaela Schumachera, který v neděli asi v 11 hodin dopoledne spadl při jízdě na sjezdovce ve francouzském středisku Meribel. V tu dobu s ním na svahu byl i jeho syn.

Záchranáři dorazili na místo asi tři minuty po nárazu na skálu. O dvanáct minut později ho vrtulník už převážel do nemocnice v Albertville, odkud ho pak převezli do nemocnice v Grenoblu. Schumacher byl v době příjezdu záchranářů při vědomí. Do kómatu upadl po operaci hlavy, kterou mu provedli lékaři v Grenoblu. Schumachera před smrtí na sjezdovce zachránila bezpečnostní helma, kterou měl na hlavě, prohlásili lékaři na včerejší tiskové konferenci.

Stav Schumachera je vážný. Stále zůstává v kómatu. Podle špičkového českého neurochirurga Vladimíra Beneše se „obecně po těchto úrazech pouze jeden z pěti pacientů dostane do stavu užitečného života.“ Řekl to včera Radiožurnálu.

Za Schumacherem okamžitě do nemocnice dorazila jeho žena Corinna a obě jeho děti.

Michael Schumacher
Michael Schumacher