Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Řepka psaním knih vydělal už 1,1 milionu: Ale teď mu hrozí megapokuta!

Autor: om

Exfotbalista Tomáš Řepka (40) včera křtil svou druhou knihu Neuhýbám, za kterou údajně inkasoval 600 tisíc korun. Ve vzduchu už je ale kvůli ní pokuta!

Fotbalem vydělal Tomáš přes 350 milionů korun, drtivou většinu při angažmá ve Fiorentině a ve West Hamu. Na knižním trhu přes úspěch Řepkových otevřených zpovědí jde »jen« o 1,1 milionu.

Za první dílko Rebel inkasoval podle našich informací půl milionu, za druhou zpověď Neuhýbám o sto tisíc víc. Jenže pokračování napsal navzdory smlouvě pro jiného vydavatele. A to je problém!

Spor

„Máme smluvní opci na pokračování Rebela a na pana Řepku už se obrátila naše právnička,“ řekl Jaroslav Havel z vedení Ottova nakladatelství – to vydalo Rebela.

„Zatím nejde o soudní spor, druhá strana má od nás přípis, na který čekáme odpověď,“ naznačila právnička Zuzana Suchánková, že se snaží řešit porušení smlouvy dohodou.

Bestseller

Řepkova první kniha Rebel, kterou vydalo Ottovo nakladatelství a napsal ji společně se sportovním redaktorem Karlem Feltem, byla vyhlášena bestsellerem roku 2011 v kategorii autobiografie.

Pokračování s titulem Neuhýbám, které sepsal s Josefem Pepsonem Snětivým v nakladatelství ČAS, má zaděláno na slušný úspěch. Však také odměna pro hlavního hrdinu byla vyšší – podle našich informací o 20%, Tomáš tedy inkasoval 600 tisíc.

Teď jde o to, aby podstatnou část nespolkla pokuta...

Tomáš Řepka v knize píše, že syna neviděl už tři roky.
Tomáš Řepka v knize píše, že syna neviděl už tři roky.