Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bujaré noční oslavy sparťanského titulu: S Borhyovou i Topolánkem!

Autor: nem

Rudá záře nad Letnou! Karneval šampionů! Pražské šantány zrušily zavírací doby! Fotbaloví sparťané konečně vykopali mistrovský pohár. A večerní pařbu dorazily i »velké ryby« Miroslav Topolánek či Lucie Borhyová.

Čtyřikrát si sparťané na konci sezony okusovali nehty místo křepčení s trofejí tuzemských lídrů. V sobotu ve 20:09 se dočkali a dostali ji z rukou asociačního šéfa Pelty.

Čekání trvalo 4 roky a 16 dnů a půst skončil po právu! Letenští domašírovali pro primát, když si cestou přibalili rekordní počet 79 vykopaných bodů „Sezona proběhla báječně, tohle bylo finále a já jsem spokojený,“ lebedil si trenér Vítězslav Lavička po sobotní derniéře s Jihlavou (4:1). Už má »hrnce« za ligu a domácí pohár, takže zbývá ještě ten za Superpohár a v letenské síni slávy nebude po letech zase k hnutí…

Moře piva

Speciálně vypravená tramvaj č. 36 jako symbol počtu historicky získaných titulů zacinkala a odvezla mistry na velký flám do centra. „Teď dostávají oslavy ty správné parametry,“ chechtal se středopolař Lukáš Vácha „Tolik piv jako při těchhle oslavách jsem nevypil za celý život,“ vyznal se obvykle střídmý kapitán David Lafata. A pak šli a dali si do trumpety. Zaslouženě!

Celebrity pařily se Spartou: Zakotvili v Kotvě

Mejdan podle plánu, a tak skončí k ránu… Se Spartou slavily titul celebrity ze všech řemesel. Do Kotvy si to přimašíroval expremiér Mirek Toplolánek (58), ve foyeur se culili fotbalový internacionál Tomáš Ujfaluši (36) a herec David Suchařípa (49). Pusu od ucha k uchu měl televizní »rejža«, všeuměl a kovaný sparťan Jakub Kohák (39), který opěvuje své fotbalové kvality slovy: „Jsem snajpr se zabijáckým instinktem.“ Dámy reprezentovala moderátorka Novy – těhulka Lucie Borhyová (36), která co nevidět porodí sporťákovi Michalovi Hrdličkovi (25) synka. Statečná to žena…

Lucie Borhyová na oslavách Sparty ukázala narostlé bříško.
Lucie Borhyová na oslavách Sparty ukázala narostlé bříško.