2. června 2014 • 14:14

Titul? Drahá sranda. Sparta vyplatila na prémiích desítky milionů

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slaví výsostné double okořeněné překonáním bodového rekordu. Fotbalová Sparta na domácí scéně završila sezonu snů a dala částečně zapomenout na letní pohárové selhání s Häckenem. Klub bude povedený ročník stát značnou sumu na prémiích. "Jde o náklad v desítkách milionů korun," připouští člen představenstva Sparty Jakub Otava v rozhovoru pro deník Sport.



Sparťané po čtyřech letech křepčí s ligovým pohárem, který v minulých sezonách záviděli Plzni, potažmo Liberci. Zároveň si otevřeli bránu ke stovkám milionů, pokud v létě projdou do hlavní fáze Ligy mistrů.

"Pokud jde o domácí scénu, spokojení s ní být musíme. Podařilo se získat double, překonat historický bodový zisk. Ale spadá do ní i propadák s Häckenem, takže je třeba být v tom hodnocení hodně opatrný," ohlíží se za sezonou Sparty člen představenstva Jakub Otava.

Letenský celek se díky dvěma získaným trofejím dočká od vedení zasloužené odměny. O prémie se mužstvo podělí i s ostatními zaměstnanci klubu.

Ladislav Krejčí, Roman Bednář a Lukáš Vácha slaví na ochozech Letné už svlečení do půl těla
Ladislav Krejčí, Roman Bednář a Lukáš Vácha slaví na ochozech Letné už svlečení do půl těla

"U nás už delší dobu platí tradice, že se určitá část z týmových prémií přerozděluje mezi zaměstnance klubu - a stejně tak to bude i letos. Pobavilo nás, když jsme si přečetli, že stejně to chodí i v Realu. Řekli jsme si, že jsme skutečně klub na evropské úrovni," usmívá se Otava.

Kolik přesně musí Daniel Křetínský ze sparťanského rozpočtu na mimořádné prémie vyplatit? "Je to trochu složitější. V první řadě je tam týmová prémie, která vyplývá z prémiového řádu mužstva. Dál si kluci sáhnou na prémie za zápasy, které mají podmíněny ziskem titulu, ty se vyplácejí zpětně a akumulovaně. Plus má drtivá většina z nich ve smlouvách ještě individuální bonusy za úspěch," vysvětluje Otava.

Rozhodně nejde o zanedbatelnou částku. "Když takový úspěch přijde, je to v ekonomice klubu hodně znát. Jde o náklad v desítkách milionů korun. Titul je holt dost drahá sranda. Zvlášť, pokud se pak nepodaří postoupit do základní skupiny evropských pohárů," připouští jeden z čelních představitelů Sparty.  

Nejsladší tečka! Podívejte se, jak Sparta přebírala pohár pro mistry
Video se připravuje ...

Lafata o fanoušcích na hřišti: Mohli to ty tři minuty vydržet
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud