Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Šéf FAČR Pelta se vrátil z Brazílie vyděšený: Z Nizozemců je mi špatně

Autor: om

Miroslavu Peltovi je po krátkém výletu na MS do Brazílie pěkně šoufl. Na vině není časový posun, tamní strava, ani návštěva favely. Šéf FAČR má třesavku z »Tulipánů«, se kterými se Česko utká v kvalifikaci na EURO 2016.

Nizozemci, kteří v prvním zápase skupiny B rozstříleli obhájce titulu ze Španělska 5:1 a včera si připsali další výhru nad Austrálií 3:2, budou 9. září prvním soupeřem české reprezentace v boji o EURO 2016. „Jejich výkon mě vyděsil. Udělalo se mi úplně nevolno,“ přiznal Pelta včera na ČT24.

Pro předsedu asociace je nároďák nejen výkladní skříní českého fotbalu, ale především parádním zdrojem dukátů. Vždyť na minulém EURO vydělal strahovské pokladně přes 300 milionů korun. Není divu, že se Pelta už rosí z pomyšlení, že by Češi mohli poprvé od roku 1992 na EURO chybět.

Žádné strachy

Úspěch Nizozemců na MS by však mohl paradoxně Česku prospět. Aspoň si to myslí trenér Dušan Fitzel. „Měli by dlouhou dovolenou, velké oslavy a do zápasového tempa by se dostali někdy v říjnu,“ vysvětlil na ČT poté, co vyřídili Španěly.

A skeptický k podobnému vývoji není ani trenér reprezentace Pavel Vrba . „Nemusíme se ničeho bát, spíš se těšit. Po takovém utkání bude velký hlad, obrovské očekávání,“ nechal se slyšet kouč.