18. června 2014 • 00:39

Šilhavý o Brazilci Fredovi: Po ofsajdech skončil, neměl to lehké

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistotu postupu do osmifinále už mohli získat s předstihem, přesto se fotbalisté Brazílie budou o něj muset prát po remíze 0:0 s Mexikem dál. I tak si trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý a účastník MS 1982 Pavel Chaloupka, kteří utkání hodnotili ve studiu TV iSport, nedovedou představit, že by domácí favorit ve vyřazovacích bojích nakonec chyběl. „Podle mého názoru poslední zápas zvládnou a postoupí,“ tvrdí Šilhavý.



Na mistrovství se musí Brazílie vyrovnávat s obrovským tlakem a očekáváním veřejnosti, která žádá jediné: titul! Jak bude pro Neymara a spol. těžké se s tím po první ztrátě vyrovnat? „Tlak na sebe si Brazílie nenechá vnutit. Jsou tak zkušení, že si to nepustí do míst, kde bydlí a trénují. Vyrovnají se s tím,“ tvrdil Chaloupka.

Přesto je z herního projevu týmu trenéra Scolariho znát, že všechno není zdaleka dokonalé. „Jsou tam pracovití hráči, ale oproti dřívějšku jim chybí dirigent, rozehrávač,“ tvrdil Chaloupka.

Velkou porci kritiky schytává také útočník Fred. V úvodním duelu s Chorvatskem se zapsal do paměti fanoušků nafilmovaným penaltovým pádem, proti Mexiku zase jen velmi slabou aktivitou. „Vypadalo to na začátku, že bude lepší. Vstřelil gól z ofsajdu, dostal se do dalších dvou ofsajdů a pak to jako by končilo,“ všiml si Šilhavý. „On se do těch šancí nedostává, protože chybí variabilita záložní řady jako dřív,“ podotýká Chaloupka.

Šilhavý o Brazilci Fredovi: Po ofsajdech skončil, ale neměl to lehké
Video se připravuje ...

Trenér brazilského výběru Scolari dává instrukce Oscarovi.
Trenér brazilského výběru Scolari dává instrukce Oscarovi.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud