Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tenista Tomáš Berdych se rozhoupal: Buduje rodinné hnízdo!

Autor: top, zal

Že by se rozhodl usadit? Tenista Tomáš Berdych, který letos oslaví 30. narozeniny, začal budovat rodinné sídlo. Tady v tomto rostoucím domě nejspíš hodlá žít a vychovávat děti s milovanou Ester.

Hnízdo českého »Birdmana« roste v Líšnici u Prahy. Před rokem a půl zde Tomáš koupil parcelu o velikosti 3531 metrů čtverečních. Teď už na ní dorůstá rozlehlý palác s dřevenou konstrukcí ve tvaru písmene H. Dominují mu velké okenní výlohy, takže kromě prostornosti, luxusu a pohodlí bude jeho předností také velký přísun přírodního světla.

„To místo jsem si vybral, protože se mi moc líbilo. Je to kousek do Prahy, na letiště, na D1 i na golf,“ řekl Blesku Berdych, který má trvalé bydliště podobně jako většina českých tenistů v Monaku.

Nové sídlo tenisty Berdycha.
Nové sídlo tenisty Berdycha.

V Česku mu až dosud patřil jen byt v rodném Prostějově. Nyní bude mít zázemí nedaleko hlavního města.

„Pokud tu člověk nějakým způsobem bude chtít strávit čas a budu chtít mít nějaký prostor a soukromí, tak tohle je ta varianta,“ potvrzuje Berdych, jenž si mimochodem ve stejný čas pořídil i stavební parcelu v malé obci mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm.

Inspiroval Tomáše pracháč?

Pozemek pro svůj hrad si Berdych nevybral náhodou. Ob parcelu dál má postaveno jeho kamarád René Krytinář.

Berdych s ním podniká v solárním byznysu. Už od roku 2010 společně provozují fotovoltaickou elektrárnu v Lužanech u Přeštic.

A Berdychův rostoucí dům se z venku na první pohled nápadně podobá právě stavení Krytináře. Velká okna, dřevená konstrukce, dvě postranní křídla se sklopenou střechou tvořící obrácené V.

O tom, že budou jednou sousedé, už možná uvažovali před třemi lety, kdy Berdych na sociální síti zveřejnil fotky právě Krytinářovy vily, před níž parkoval rudé ferrari.