Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Autobus Chelsea měl problém. Hvězdy musely v Paříži do kabiny pěšky

Autor: jaj

Kuriózní situace se přihodila fotbalistům Chelsea před úterní bitvou osmifinále Ligy mistrů na půdě PSG. Autobus londýnského klubu totiž uvízl na úzké cestě vedoucí do útrob stadionu, a tak se musely hvězdy "Blues" v čele s trenérem José Mourinhem dopravit do kabiny pěkně po svých. Nevšední situace ale zkušený tým neovlivnila, Chelsea si odvezla z hlavního města Francie cennou remízu 1:1.

Rozrušení před důležitým utkáním osmifinále Ligy mistrů si pro výpravu Chelsea připravil vlastní řidič autobusu. Při vjezdu do podzemních garáží na stadionu Parku princů totiž špatně odhadl úhel a zaklínil autobus mezi zdmi lemující cestu do útrob stadionu. Při nepovedeném manévru navíc zdemoloval zpětné zrcátko.

Nehoda se obešla bez zranění, jedinou nepříjemností byla skutečnost, že hráči i členové realizačního týmu museli absolvovat přibližně stometrovou cestu do šaten pěšky.

Fotografie se zaklíněným autobusem koluje po celém světě. Fanoušci si dělají legraci především z toho, že se událost přihodila právě fotbalistům Chelsea, kterým trenér Mourinho občas naordinuje taktiku „zaparkovaného autobusu“.

Podobným stylem hry se prezentovali hráči "Blues" i při střetnutí na hřišti PSG. Vedoucí gól Branislava Ivanoviče a výborný výkon brankáře Thibauta Courtoise však napomohly Chelsea k cenné remíze 1:1. Odveta mezi úterními soupeři je na programu 11. března na Stamford Bridge.

Zaparkovaný autobus Chelsea. Tato taktika bývá terčem posměchu soupeřících fanoušků
Zaparkovaný autobus Chelsea. Tato taktika bývá terčem posměchu soupeřících fanoušků