18. února 2015 • 11:03

Kdyby mohl hrát Courtois i Čech, nikdo by neměl šanci, chválí Mourinho

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovská pochvala pro gólmana Thibauta Courtoise. Manažer Chelsea José Mourinho velebil konkurenta Petra Čecha po zápase s PSG (1:1) v Lize mistrů. Byl rád, že jeho tým vyválčil remízu. „Pět hráčů, co nastoupilo, po utkání s Evertonem vůbec netrénovalo,“ naznačil náročný manažer, proč remízu bere všemi deseti.



V brance Chelsea se perou o místo Petr Čech a Belgičan Thibaut Courtois . Jakmile se dostanou mezi tyče, dokážou čarovat a tým ze Stamford Bridge z toho těží. A manažer José Mourinho má příjemné starosti, ví, že ať pošle do brány kteréhokoliv z nich, tým se na ně může spolehnout. Naposledy vsadil na Belgičana, který šel i do sezony jako jednička.

„Mohli jsme v Paříži prohrát, takže je výsledek 1:1 pozitivní,“ oddechl si Mourinho pro ITV. „Není samozřejmě vynikající, rozhodne se až v odvetě, ale byl to těžký zápas. A nás podržel brankář. Když bylo třeba, vytáhl dva, tři skvělé zákroky,“ složil portugalský manažer poklonu Courtoisovi. Před pár dny podobně děkoval jeho konkurentu Čechovi.

Jedničku české reprezentace Petra Čecha poslal na hřiště v ligovém duelu s Evertonem a on dvakrát fantasticky zasáhl, když měl tutovou šanci Lukaku. Chelsea pak vyhrála 1:0.

„Courtois proti PSG, to byla třída. Ale když se podíváte na výkon Petra Čecha proti Evertonu, i on ukázal prvotřídní zásahy. Proti Evertonu nám získal tři body,“ chválil oba brankáře obránce John Terry. „Konkurence v bráně je u nás obrovská a my tuhle kvalitu moc potřebujeme,“ dodal.

To si dobře uvědomuje i Mourinho. "Kdyby se fotbal hrál v devíti hráčích v poli a dvou brankářích, nedali bychom šanci nikomu. Oba dva (naši brankáři) jsou fenomenální," řekl manažer anglického velkoklubu.

"Úžasné zákroky. V tuhle chvíli nevíme, který z našich brankářů je lepší. Oba jsou magičtí. Je skvělé mít za sebou někoho, kdo dělá v zápasech tyhle speciální zákroky," pochvaloval si střelec gólu a obránce Chelsea Branislav Ivanovič. "Hlavně díky Courtoisovi si vezeme domů nadějný výsledek," doplnil srbský bek.

Bývalý hráč Chelsea, nyní opora PSG, David Luiz měl jasno. Za remízu vděčí Chelsea právě gólmanovi. "Myslím, že bez jejich brankáře bychom tenhle zápas lehce vyhráli. Courtois byl fantastický," podotkl Luiz.

Chelsea každopádně podala v úterý lepší výkon v první půli, pak PSG přidal a zatlačil rivala. Tomu jako by docházel v pařížském kotli dech. Mourinho měl pro to vysvětlení.

„V týmu bylo pět lidí, co od zápasu s Evertonem nemohlo kvůli zdravotnímu stavu trénovat. To muselo být vidět. I proto jsem spokojený s výsledkem, ale uznávám, že nám Courtois pomohl,“ řekl manažer Chelsea.

Mourinhův tým je na tom každopádně lépe než před rokem, kdy na půdě PSG prohrál 1:3 a postup musel vyválčit po domácí výhře 2:0. „To si všichni uvědomujeme. Ale stejně musíme na Stamford Bridge ještě udělat ten rozhodující krok,“ dodal portugalský manažer.

Postaví José Mourinho proti PSG Petra Čecha, nebo Thibauta Courtoise?
Postaví José Mourinho proti PSG Petra Čecha, nebo Thibauta Courtoise?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud