Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šéf hokejového svazu Král, aféra se týká jediného trenéra: Lež! Růžička není sám!

Autor: top

Král nároďáku Růžička je mrtev, jeho asistenti Špaček a Weissmann taky, ale vládce svazu Tomáš Král žije dál. Vlastní odpovědnost za úplatkářskou aféru odmítá. Jen se vymlouvá, hraje slepého a lže!

Král na včerejší tiskovce opět odmítl, že by úplatky byly problémem českého hokeje. Po zasedání výkonného výboru svazu se jeho prezident schovával za to, že jediným možným viníkem – pokud vůbec – je Vladimír Růžička.

„Je potřeba říct, že se to týká konkrétního klubu a konkrétního trenéra. To, že se to prezentuje jako běžná věc celého hokeje, tak to je podle nás špatně. Kdyby Vladimír Růžička nebyl trenérem národního týmu, tak by se to řešilo jen na úrovni klubu,“ uvedl mimo jiné Král.

Jenže lhal! Už v tu chvíli věděl, že loni kvůli podezření z korupce vyhodili nejmenovaného trenéra v Liberci! „Ano, zástupci libereckého klubu nás s tím dnes seznámili na výkonném výboru,“ přiznal večer v pořadu Události, komentáře člen výboru Bedřich Ščerban.

A Král? Místo vlastní demise, která měla okamžitě následovat po rezignaci Růžičky, pouze se svými kolegy odvolali zbytek realizačního týmu nároďáku a začali řešit, jak najít vhodné nástupce.

Korupce a úplatky? Ty prý ať si řeší kluby, pokud se nějaká podezření objeví, na úrovni reprezentací podle Krále neexistují. Tečka, vyřešeno, jedeme dál kočárem bílým kolem černých skal!