Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Blesk zjistil: Z korupce nařknutý Šťastný trénoval mladého Palaščáka!

Autor: jar

Jan Šťastný, kouč, kterého z Liberce propustili kvůli údajným korupčním záležitostem, začínal s trénováním v Litoměřicích. Následně působil ve Slavii a teprve odtud putoval k Bílým Tygrům. Situace kolem jeho osoby se tam však po 4 letech rapidně změnila.

Při svém prvním účinkování v pražském Edenu Šťastný trénoval i Davida Palaščáka, syna Miroslava Palaščáka, který na skrytou kameru nahrál Vladimíra Růžičku a odstartoval celou kauzu 500 tisíc na dřevo. Reprezentační trenér pak neunesl tíhu dalších obvinění, že od rodičů bral peníze za uplatnění jejich dětí v hokeji a odstoupil.

„Vedl Davida jednu sezonu v 7. třídě po svém příchodu z Litoměřic a pak dál působil na Slavii. Dobře si ho pamatuji. Hodně totiž syna chválil. Myslím, že by i teď potvrdil, jak byl David šikovnej,“ vzpomíná Palaščák.

„Vždy byl na Davida hodnej, nikdy s ním neměl žádný problém. Působil na mě jako kvalitní a slušný trenér. Že by si řekl o peníze, s tím jsem se u něho nikdy nesetkal,“ dodává muž, jenž spustil revoluci v českém hokeji.