Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Táta Demitra (†36) by byl hrdý! O syna hokejové legendy stojí fotbalový Ajax

Autor: pan

Bylo mu sedm let, když se v září roku 2011 u ruské Jaroslavle zřídil letoun s hokejisty místního klubu. Mezi oběťmi byl kromě tří českých hokejistů Karla Rachůnka, Josefa Vašíčka a Jana Marka i slovenský reprezentant Pavol Demitra. Teď by však byl na svého syna Lucase náležitě hrdý. Dvanáctiletý klučina totiž patří k velkým talentům slovenského fotbalu.

Podle slovenského serveru cas.sk natočila televize Digi Sport dokument s názvem "Můj sportovní den," ve kterém se objevují největší talenti z různých sportů. A právě zde jako zástupce  fotbalu nechyběl dvanáctiletý Lucas.  

Malý Lucas Demitra začal dělat první výraznější fotbalové krůčky v roce 2011, kdy ho právě jeho otec přihlásil do kempu italského AC Milán v bratislavské Dúbravce. A začalo se mu dařit. V současné době hraje za Trenčín do 12 let.

 "Celý tým je velmi talentovaný. Pořad určitě není jenom o Lucasovi, ale o celém družstvu," uvedla pro cas.sk manželka zesnulého hokejisty Majka Demitrová.

Že je však Lucas velmi nadějným fotbalistou, dokládá i zájem slavného Ajaxu, který mladého hráče už několikrát zval na přípravný kemp do své slavné akademie.

"Tenkrát jsme do toho nešli. Hrozně jsem se bála sednout do letadla. Teď už s tím naštěstí problém nemám," ozřejmila pochopitelné důvody Majka Demitrová.  

A největší fotbalové vzory Demitry juniora? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a brazilský kouzelník Neymar. Vzhledem k výběru svých favoritů tak nepřekvapí odpověď Lucase na nejoblíbenější tým.

"Fandím Barceloně. Můj nejoblíbenější hráč je Neymar, ale rád mám i Ronalda. Oba mají skvělou kličku a výbornou střelu. I já bych chtěl jednou hrát fotbal profesionálně," zasní se na závěr talentovaný mladík.

Tryzna za slovenskou legendu Pavla Demitru
Tryzna za slovenskou legendu Pavla Demitru