Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zpověď atletické hvězdy bez ostychu: Z finále na olympiádě k sexu za peníze

Autor: pta

Patřila mezi nejúspěšnější americké atletky, Suzy Favorová Hamiltonová to dotáhla až do olympijského finále v běhu na 1500 metrů. Jenže mnohem větší pozornost získala až poté, co vyšly najevo informace o její kariéře call girl v Las Vegas. Nyní o svém komplikovaném životě otevřeně promluvila v pořadu BBC Sportshour.

V roce 2000 byla největší favoritkou na olympijské zlato, jenže na trati bez cizího zavinění upadla a její zlatý sen se zhroutil. „Ležela jsem na trati a říkala jsem si, že jsem ten největší idiot. Nebyl to úspěch, ale propadák,“ začala vyprávět dnes sedmačtyřicetiletá Hamiltonová.

Vážné psychické problémy měl i její bratr, který spáchal sebevraždu. Naopak rodačka z kalifornského Malibu se dlouho snažila dělat svým rodičům radost – a dařilo se jí to. Podvědomě ji ale čím dál víc ovládaly deprese.

Po neúspěchu v nejdůležitějším závodu kariéry se začal její život postupně hroutit. Ukončila kariéru, narodila se jí dcera. „Jenže jsem chtěla radši všechno skončit a na cestě domů jsem měla často chuť strhnout auto z cesty,“ popsala chmurné dny. Ujali se jí lékaři a předepsali jí léky. U lidí s bipolární poruchou, jež se projevuje kolísáním mezi dvěma extrémními póly nálad, mají však i vedlejší účinky. Patří mezi ně zvýšená chuť na sex – to byl i případ Hamiltonové.

Suzy Favor Hamiltonová jako luxusní call girl
Suzy Favor Hamiltonová jako luxusní call girl

A tak pro ni začala druhá kariéra. Za 600 dolarů na hodinu se nabízela klientům jako luxusní call girl v Las Vegas. „Jako eskort jsem vyhrála zlato pokaždé. Byla to zábava, žádný tlak, osvobozovalo mě to. Sex mě držel nahoře, líbilo se mi to,“ hodnotí i dnes. Jak také přiznala, její manžel o všem věděl.

Poté, co se její skrytý život provalil, změnila léčbu a dnes žije spokojeným životem. Má agenturu, která lidem pomáhá s životní motivací, vyučuje jógu. Netěší jí, jaké publicity se jí dostalo. „Kdybych si vybrala alkohol, nebo drogy, nikdo by se o můj příběh tak nezajímal. Jenže sex za peníze je pořád víc tabu, proto jsem byla v titulcích,“ vysvětlila.