Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dorazil golfový divoch! Bouřlivák John Daly je v Praze

Autor: ps, top

Největší atrakce pro golfové fanoušky dorazila do Česka. V Praze včera přistál americký profesionál John Daly (50), jehož život je stejně divoký jako oblečení, v němž hrává. Dvojnásobný vítěz Majoru si od čtvrtka do neděle zahraje turnaj D+D Real Czech Masters ze série European Tour.

Modré tričko s hvězdou, kraťasy a pantofle. Tak se legendární bouřlivák Daly zjevil v Praze, kde odehraje prestižní turnaj evropské túry. Ten se už potřetí koná na Albatrossu ve Vysokém Újezdu nedaleko hlavního města. Tím ale jeho pobyt v Česku nekončí, zdrží se do začátku příštího týdne.

„Konečně jsem tady, do Prahy jsem se hodně těšil,“ pokyvoval opálený muž s obarvenými blonďatými vlasy. I když je Johnovi už 50 let, rozhodně ze své pověstné extravagance neubírá.

Domovem se mu na týden stal luxusní hotel v centru města, kam se vydá utrácet golfem vydělaných zhruba 10 milionů dolarů (asi 242 milionů korun). „Sbírám tři věci – trička, kytary a zapalovače. Nějaký si z Prahy určitě odvezu,“ řekl pro web golfextra.cz.

Kromě slavného Američana si na Albatrossu zahrají i další hvězdy – Angličané Lee Westwood s Jamiem Donaldsonem. Turnaj vypukne ve čtvrtek ráno.

Daly golfem vydělal 242 milionů korun.
Daly golfem vydělal 242 milionů korun.