12. dubna 2016 • 11:25

Sir Ferguson prohrál čtvrt milionu. Pardon, smál se vítěz Masters

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro jednoho obrovské štěstí, pro jednoho nemalý pech. Britský vítěz golfového turnaje Masters Danny Willett se sobě postaral o životní úspěch a legendárnímu fotbalovému trenérovi Siru Alexi Fergusonovi o finanční ztrátu. Bývalý boss Manchesteru United vsadil 8000 liber (270 tisíc korun) na favorita Jordana Spiethe. Tomu ale titul vzal právě Willett.



Sir Alex Ferguson je po skončení trenérské kariéry pravidelným návštěvníkem velkých sportovních událostí v Americe. Rád sleduje tenisové US Open v New Yorku a tryskáčem si zaletěl taky do Augusty na golfový svátek Masters.

Aby si podívanou zpestřil, rovnou si i vsadil na vítěze. „Přistihly“ ho televizní kamery při gratulaci vítěznému Dannymu Willettovi. „Měl jsem osm tisíc na Spiethe!“ oznámil Ferguson šampionovi při potřesení pravicí.

Willett se začal smát. „Ouha, tak to pardon,“ opáčil Fergusonovi.

VIDEO: Podívejte se na setkání Willetta a Fergusona v Augustě

Ten měl ale možná větší radost z britského prvenství než že by litoval prohraných peněz. Ostatně, osm tisíc liber byl pro něho v Manchesteru zlomkem týdenní výplaty. Během vrcholné éry mu údajně majitel klubu navýšil plat z 90 tisíc liber týdně na 180 tisíc liber týdně, aby mu tak dorovnal mzdu největší hvězdy týmu Wayna Rooneyho.

Divte se pak, že Ferguson na zmařený tiket rychle zapomněl. „Jsem strašně nadšený. Upřímně, moc. Jsem rád, že jsem ten tiket mohl zahodit kvůli tobě,“ řekl Willettovi.

Ten se ani v pokračování družného hovoru nenechal zahanbit. „Musíš vědět, na co dát peníze!“ poradil Fergusonovi.

Kuriózně ani tohle ještě nebylo všechno, co si oba netradiční společníci stačili svěřit. Willett je životním fanouškem Liverpoolu, jednoho z největších rivalů Manchesteru United. Kdo ví, jestli tohle „nepilo“ Siru Alexovi krev více než čtvrt milionu korun v koši na odpadky…

Golf sledoval na vlastní oči už v roce 2014, kdy byl hostem Ryder Cupu. Od té doby si svoje návštěvy užívá.

„Měl jsem v životě velké štěstí, že jsem byl schopen seknout s fotbalem a stát se divákem. Kdybych byl pořád manažerem Manchesteru United, nebyl bych tady, protože moje práce by byla daleko důležitější než koukat na golf,“ svěřil se. „Ale já to štěstí mám. Odešel jsem do důchodu a dnes jsem zde. Je to fantastické.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud