Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Fotbalista Štohanzl uzemnil Boleslav: Za vyhazov mu klub zaplatí 90 tisíc!

Autor: ps

Vyhodili ho způsobem, který nemá v nejvyšší české lize obdoby! Tehdejší kouč Mladé Boleslavi a současný vůdce národního týmu Karel Jarolím (60) napsal papír čtyři jména, pověsil ho na nástěnku a zmínění hráči museli vyklidit kabinu. Byl mezi nimi i Jan Štohanzl (31), jenže…

Rozladěný záložník si nenechal tenhle způsob konce v Boleslavi líbit. Papír vyfotil a zveřejnil na sociální síti. „Dnes mě papír A4 vyřadil z kabiny. Zase profi přístup! Tady někomu chybí koule,“ nebral si servítky na konci července minulého roku.

Okamžitě to vzbudilo rozruch, zpráva se šířila jako blesk. V zápětí obrázek stáhl a vysvětlil, že to byla legrace, šlo jen o žert spoluhráčů a on sám s tím nemá nic společného.

Do hry se vložily orgány Mladé Boleslavi. Štohanzlovi udělily za porušení ustanovení Disciplinárního řádu klubu a znevážení dobrého jména pokutu 90 tisíc korun. Podle klubu byl totiž téhož dne osobně informován, že v áčku končí.

Současný hráč brněnské Zbrojovky se rozčílil, s peněžitým trestem nesouhlasil a požádal o pomoc Českou asociaci fotbalových hráčů. Tu jako předsedkyně vede Markéta Haindlová. Spor dostal do rukou Sbor rozhodců, jehož výsledek zní jasně – Štohanzl dostane 90 tisíc zpět a klub musí zaplatit veškeré právní výlohy!

„Argumentů, na nichž to Markéta stavěla, bylo víc. Hlavně šlo o ten Disciplinární řád, který jsme v Boleslavi viděli snad jen jednou. Jenže ho nikdo neschválil, nepodepsal, a byly v něm nesmyslné věci,“ vrací se Štohanzl k boleslavskému angažmá. „Myslím, že je to vzkaz i pro ostatní fotbalisty, že by si s nimi neměly kluby dělat, co chtějí.“