Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Japonský turnaj v kámen-nůžky-papír je hitem. Vítězka se téměř zhroutila

Autor: pta

Také si občas s někým střihnete rukama? Pravděpodobně jen pro zábavu. V Japonsku však dovedli oblíbenou hru kámen-nůžky-papír k dokonalosti. Nejnovějším internetovým hitem je video z vyvrcholení soutěže v „janken“, jak v zemi vycházejícího slunce populární hru nazývají.

Rozhodčí stupňuje napětí a pak dá pokyn k akci. Jedna ze soutěžících v bílém ukazuje nůžky, druhá kámen. A jakoby tomu nemohla uvěřit – s grimasou, ve které se mísí velká radost a pláč se dívá na svoji zaťatou pěst. Je rozhodnuto. Právě se stala vítězkou prestižního turnaje za hlasitého jásotu diváků.

Do tohoto klání se už od roku 2012 zapojují členové japonské dívčí hudební skupiny AKB48, kterou tvoří na evropské poměry neuvěřitelných 150 členek. Pojmenovaná je po tokijské čtvrti Akihabara, kde sídlí její divadlo, ve kterém pravidelně vystupuje.

Do turnaje v kámen-nůžky-papír se zapojilo 98 soutěžících. Co bylo v sázce? Nic zanedbatelného Vítězka Tanabe Miku se stala vedoucí v jednom ze sedmi oddílů AKB48, kteří spolu natočí nové CD album, přičemž v minulosti už prodali 41 milionů nahrávek. Už se nedivíte, že svůj triumf tolik prožívala?

Šampionka se dala samou radostí do pláče
Šampionka se dala samou radostí do pláče