Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Wimbledonská rvačka o ručník. Chlapci vyrval z rukou cennou trofej starší fanoušek

Autor: pan

Je hezkou tradicí, že tenista se po vítězném, ale někdy i prohraném utkání rozdělí s fanoušky o některé ze svých věcí. A tak do hlediště letí potítka, míček nebo ručník. Právě posledně jmenovanou relikvii hodil po svém vítězném zápase prvního kola Wimbledonu příznivcům do hlediště americký tenista Jack Sock. Určitě ani on netušil, co bude následovat...

Měla to být pro osmnáctého hráče světa Jacka Socka jednoduchá záležitost. V prvním kole Wimbledonu mu los do cesty přihrál až 220. hráče světa Christiana Garina. Ale chilský tenista trápil svého ostříleného soupeře mnohem více, než se čekalo. Sock vyhrál až po poměrně vyrovnaném boji 6:3, 4:6, 7:6 a 6:3.

Když si favorit s úlevou po utkání balil věci, hodil do hlediště wimbledonský ručník, tedy jednu z věcí, která je mezi fanoušky velmi cennou relikvií. A o ten se rozpoutala solidní mela. Hlavní roli v boji o ručník hrál mladý fanoušek v kšiltovce a starší pán v první řadě. Zprvu se zdálo, že si cennou vzpomínku domů odnese mladší ze zúčastněných.

VIDEO: Tento moment vyvolal pořádné emoce

Postřeh, ale především sílu a důraz ukázal však jeho o řadu let starší protivník, který mladému fanouškovi Sockův dar bez ostychu vyrval z rukou.

Smutek nebohého chlapce však nenechal amerického tenistu v klidu. Spolu s maminkou světové jedničky Andy Murrayho Judy po mladém příznivci pátrají s tím, že mu jiný wimbledonský ručník osobně předají.  

Tento moment vzbudil hodně emocíFoto twitter.com

Matka skotského hráče navíc pána, který nakonec nerovný souboj vyhrál, nešetřila. "Jestli ten člověk v modré košili a klobouku toto čte, měl by se stydět," psala na sociálních sítích Judy Murrayová.    

Chlapce, který o ručník přišel, by rád našel i Jack Sock. "Pokud někdo toho nešťastného chlapce, kterému vzali ručník, znáte, dejte mi vědět, dám mu jiný," psal na sociálních sítích americký tenista.

Reakce Socka vzbudila mezi fanoušky velké uznání. "Jack je třída, jsem hrdý na to, že pochází s města, kde žiji." "Dobrá práce, Jacku, s takovými chamtivými lidmi je třeba zatočit," psal další z příznivců.