Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vánoční »obžerství« českých sportovců: Pauláthová usmaží Dostálovi 6 kaprů!

Autor: ps

Oslaví spolu první Vánoce a budou muset sáhnout hluboko do kapsy! Lyžařka Kateřina Pauláthová (24) se deníku Blesk svěřila, že musí koupit 6 kaprů, aby uspokojila nenasytné buňky milovaného kajakáře Josefa Dostála (24). 

Na Vánoce se těší jako na první závody v sezoně, jen před nimi nemají v těle takovou tu nervozitu. Naopak, čeští sportovci milují klid v okolí své rodiny. I když většina z nich to domů stíhá jen tak tak.

„Minulý týden jsem se vrátila z Ameriky, kde jsem byla na soustředění. Mamka vymyslela originální způsob, jak se zbavím jet leg, tak mě zapřáhla do pečení cukroví,“ smála se Kačka v Hospodě u buldoka na setkání sportovců, které zastupuje manažer Jan Koukal.

Celá parta, která se zúšastnila soutěže Sportovní cukrář roku.
Celá parta, která se zúšastnila soutěže Sportovní cukrář roku.

Poprvé usedne ke stromečku s dvoumetrovým svalovcem Dostálem . Ale předtím se bude muset hodně ohánět, aby mu navařila. „Koupím tak šest kaprů, ať se pořádně nají. Spořádá toho opravdu hodně,“ má jasný plán.

A co na to její partner? Ten se nemůže dočkat! „Mám rád Vánoce, rád cukroví a hlavně to, že se můžu pořádně a bez výčitek nažrat. Všech šest kaprů sežeru a nenechám ani jednoho!“ hlásil přesvědčený Dostál.

Tak Veselé Vánoce a ať v krku neuvízne nějaká kost!

Jak se daří sportovcům o Vánocích dodržovat životosprávu? Cukrovím rozhodně nepohrdnou
Video se připravuje ...

Jak si nacpou pupíky další sportovci?

Ondřej Synek (35)
veslař

„Asi toho bude dost. Nepočítám to, ale uždibuju cukroví furt. Večer máme polévku, salát a řízek z kapra. Já dám i klobásu, zvládnu všechno. Jo a zapomněl jsem na oběd, ten taky děláme, na prasátko už nevěřím. To jsem zkusil jednou, když jsem byl malej, a nevyšlo – od té doby se radši pořádně najím. Až děti usnou, otevřeme si s manželkou víno a posedíme.“

Nejoblíbenější vánoční cukroví českých sportovců? Linecké, perníčky, ale i pivo
Video se připravuje ...

Petra Kvitová (27)
tenistka

„Že bych se postila a chtěla vidět zlaté prasátko, na to už jsem myslím dost velká. Takže baštím cukroví i maso. Ke snídani mám třeba šunku, taky vánočku a kakao. A večer jím normálně kapra s bramborovým salátem i rybí polévku, maminka dělá výbornou.“

Lukáš Krpálek (28)
judista

„Nejsem člověk, který by se úplně přejídal, ale o Vánocích si rád dám věci, které přes rok normálně nejím. Ke snídani vánočku, večer bramborový salát s kaprem a rybí polévku. V menší míře jím i to cukroví, ale ne moc, sladké úplně nezbožňuji. Nejvíc toho ale asi sním až toho pětadvacátého, kdy člověk jezdí po návštěvách…“