Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prospal se podíval na záhadu Jágrových zranění: Ničí ho zima!

Autor: fuk

Je to prosté, milý Watsone. Hlášku slavného detektiva Sherlocka Holmese nyní může s klidem použít i bývalý hokejista Václav Prospal (42). Rozlouskl totiž záhadu zranění Jaromíra Jágra (45).

Tuhle smutnou písničku už znají v Calgary snad všichni. Tamní klub přivedl českého veterána, aby mu pomohl v tažení za Stanley Cupem. Jenže z 39 zápasů » Džegr « odehrál kvůli zranění jen 22 a všichni se ptají, co se to s jeho jindy bezproblémovým tělem děje.

V tomhle ohledu má jasno jeho někdejší parťák z reprezentace. „V posledních sezonách bylo jeho tělo zvyklé být celý den v teple na sluníčku, když hrál na Floridě,“ popsal Prospal pro web NHL.com/cs. „Teď Jarda působí v týmu, který je na druhé straně Severní Ameriky, kde je obrovská zima a to tělo reaguje úplně jinak,“ dodal.

Rozdíl je to obrovský. Zatímco o Vánocích 2016 se Jágr fotil vedle přítelkyně Veroniky (26) na slunné pláži, tyto svátky už trávil v zasněženém Lake Louis. Teplota byla stejná: 25 °C. Jenže tentokrát s minusem!

Podle Prospala navíc jeho bývalého kolegu z reprezentačního dresu neničí jen kanadská zima. „Tělo má nějakým způsobem opotřebované a náchylnost ke zranění může být větší. Ale myslím, že klima na to má velký vliv,“ říká. Tak snad si jeho někdejší kolega z útočné lajny konečně zvykne.

Jaromír Jágr na Václava Prospala nestačil, Budějovice díky němu vyhrály v prodloužení
Jaromír Jágr na Václava Prospala nestačil, Budějovice díky němu vyhrály v prodloužení