Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zraněný hokejista Jágr má smůlu: Rekord NHL v prachu!

Autor: vba

Kariéra Jaromíra Jágra (45) v NHL končí smutně. Kvůli zraněním s ním Calgary přestalo počítat. A po dnešku už bude jisté i to, že v počtu odehraných zápasů nepřeskočí absolutní jedničku Gordieho Howea (†88).

Když s Flames podepisoval smlouvu, vypadalo to jako pohádka. Jágr se totiž poprvé v kariéře upsal týmu z Kanady. Navrch pak měl nakročeno, aby z historických tabulek vymazal legendárního Howea. „Když se dostanete takhle blízko, byla by škoda toho nevyužít,“ maloval si. Jenže osud tomu nechtěl...

Jaromír měl nejprve problémy s vízy, další utkání pak vynechával kvůli bolavým tříslům. A když se do toho koncem loňského roku ozvalo ještě koleno, bylo vymalováno. Calgary poslalo »Džegra« na listinu zraněných hráčů, kde dlí doteď.

Menší zápasový výpadek by přitom nevadil. Na startu sezony (která čítá 82 duelů) totiž scházelo Jágrovi na Howea »jen« 55 utkání. Jenže český útočník dosud víc marodil, než hrál! A dnes v noci se mu to všechno sečte.

Calgary hostí Los Angeles a pro Jardu je to poslední možnost, aby nastoupil, odehrál všechny zbývající mače a Kanaďanovo maximum překonal. To je ovšem utopie. Jágr stále ani netrénuje naplno a vysněný rekord mu mizí v prachu...

Počet zápasů v NHL

1. Howe 1767
2. Messier 1756
3. JÁGR 1733
4. Francis 1731
5. Recchi 1652

Jardova bilance v Calgary

22 zápasů (z 47 možných)
1 gól + 6 asistencí =  7 bodů
bilance plus/minus: +6
10 trestných minut

Jaromír Jágr se musí nejdříve pořádně uzdravit
Jaromír Jágr se musí nejdříve pořádně uzdravit

Témata:  NHLrekordHoweJágrsporthokejVIPsport Sport na Heureka.cz