Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hrál za repre, v krizi zkusil Bednář drogy: Co říká o sebevraždách fotbalistů?

Autor: sjs

Patří ke stejné hráčské generaci. Fotbalista Roman Bednář (34) se znal s Františkem Rajtoralem (†31) i Davidem Bystroněm (†34). Oba hráči si loni sáhli na život. Někdejší reprezentant Bednář přiznal v pořadu Česká ulička na DIGI TV, že byl taky na dně a krizi řešil dokonce i užíváním drog.

Celým fotbalovým světem loni v dubnu otřásla zpráva, že se oběsil František Rajtoral a měsíc po něm i jeho bývalý spoluhráč z Viktorie Plzeň David Bystroň. Málokdo dokázal pochopit, proč to zašlo až tak daleko, že si vzali život.

Roman Bednář v České uličce: promluvil o nákupu drog i kasinech
Video se připravuje ...

„Profesionální fotbal je jeden velký byznys. Ti kluci fotbalisti vědí, že není čas, aby se někdo cítil špatně. Jakmile budou říkat, že je něco trápí, tak budou nechtěný a kontrakt bude pryč. Všichni se tak tváří, že je vše v pořádku, ale každý má v sobě nějaké problémy. Někdo je na tenhle svět připravený víc a někdo míň a tutlá se to. Pak to dopadá takhle...“ řekl Bednář a sám promluvil o tom, že i on měl špatné období a zkusil i drogy.

Roman Bednář lituje zahozené penalty v rozstřelu s Bohemkou v rámci Letního ligového poháru Prahy
Roman Bednář lituje zahozené penalty v rozstřelu s Bohemkou v rámci Letního ligového poháru Prahy

„Ano, vyzkoušel jsem to. Přiznal jsem se k tomu a nikdy jsem o tom nelhal. To období bylo hodně černý. Cítil jsem se být na dně a nikdo o tom nevěděl. Někteří kluci spoluhráči dopadli ještě hůř. Já jsem koupil jenom drogy,“ dodal někdejší útočník Sparty či anglického West Bromwich Albion, který nyní trénuje dorostence v klubu Meteor Praha.

Celý díl České uličky Michala Hrdličky sledujte zde »

Rajnoch v pořadu Overtime: Profi sport je stres, hráči by měli procházet psychotesty
Video se připravuje ...

Zemřel David Bystroň, hlavičkář, co vyhrál ligu s Baníkem i Plzní
Video se připravuje ...