Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slovenská lyžařská hvězda porodila syna. Jméno dostal po tragicky zesnulém kamarádovi

Autor: sjs

Konečně se dočkala! Nejlepší slovenská alpská lyžařka Veronika Velez-Zuzulová ve středu večer porodila syna ve francouzském městě Annency, kde žije se svým mužem. Chlapeček dostal jméno po rodinném příteli, který tragicky zahynul.

Nezapomněli. Nejlepší přítel manžela slovenské lyžařky Romaina Veleze tragicky zahynul jako pilot vrtulníku. Novopečení rodiče se tak rozhodli, že svého syna pojmenují na počest po něm, a tak dostal jméno Jul.

Malý chlapeček bude mít dvojí občanství. Bude jak Francouz, tak i Slovák po mamince. „S manželem jsme se dohodli, že on bude na synka mluvit svým rodným jazykem a já zase svým, takže odmalička to bude mít doma dvojjazyčné,“ řekla pro slovenský Šport bývalá elitní světová slalomářka, která vyhrála pět závodů Světového poháru a třicetkrát stála na stupních vítězů.

A znovu spolu na bedně. Veronika Velez-Zuzulová (vlevo), Šárka Strachová (vpravo), mezi nimi vítězka Mikaela Schiffrinová.
A znovu spolu na bedně. Veronika Velez-Zuzulová (vlevo), Šárka Strachová (vpravo), mezi nimi vítězka Mikaela Schiffrinová.

Témata:  dítělyžařkaporodrodinaZuzulováVIPsport