Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krutý příběh golfisty (†46). Dvakrát překonal rakovinu, potřetí už to nezvládl

Autor: pv

Odhodlaně tvrdil, že rakovinu znovu nakope do zadku. Profesionální australský golfista Jarrod Lyle (†36) muset podstoupit třetí těžkou bitvu se zákeřnou nemocí. Poprvé mu byla leukemie diagnostikována už v 17 letech. Krutá nemoc se mu objevila ještě v roce 2012. Obě bitvy úspěšně zvládl a vrátil se zpět k milovanému sportu. Tentokrát už mu to ale nevyšlo.

Krutá nemoc mu poprvé vstoupila do cesty v sedmnácti letech. Lyle měl akutní myeloidní leukemii. „Byly momenty, kdy jsem si myslel, že jsem mrtvý. Že už se nikdy nevrátím na golfové hřiště. A taky jsem zažil okamžiky, kdy už jsem ani neměl chuť golf hrát,“ vyprávěl Lyle o své první léčbě. Nakonec se uzdravil a stal se z něj profesionální hráč.

Lyle měl před třetím soubojem s rakovinou dobrou náladu
Lyle měl před třetím soubojem s rakovinou dobrou náladu

Na greenech válel až do roku 2012. Krátce předtím, než měla přijít na svět jeho první dcera Lusi, se leukemie vrátila. Opět tak musel absolvovat chemoterapii, která ho strašně vyčerpávala, ale svůj účinek splnila a nemoc ustoupila. Jarrod se tak naplno věnoval rodině a golfu, než mu loni lékaři v Melbourne opětovně diagnostikovali rakovinu.

„Je to další z překážek na mé cestě. Budu bojovat jako nikdo jiný,“ utvrzoval sebe a okolí statečný Lyle. Ve středu 8. srpna však svůj třetí souboj s rakovinou definitivně prohrál. Zůstala po něm manželka Briony, šestiletá dcerka Lusi a dvouletá Jemma.

„Chtěla bych vám všem oznámit, že Jarrod už není mezi námi. Pokojně zemřel v noci. Svůj poslední týden strávil s nejbližší rodinou a přáteli. Lusi, Jemma a já jsme naplněné obrovským žalem a nyní se musíme popasovat s životem bez toho, abychom měly při sobě toho nejlepšího muže a otce,“ napsala na Instagram zdrcená Jarrodova žena Briony. Upřímnou soustrast rodině vyjádřili golfisté Tiger Woods, Rory McIlroy nebo Justin Rose.