Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tenista Berdych otevřeně promluvil: o daňovém ráji v Monaku a utrácení milionů

Autor: sjs

Tenisem si vydělal skoro 29 milionů dolarů hrubého (652 milionů korun). Kdyby se Tomáš Berdych už kvůli současným zdravotním problémům nevrátil na kurty, je zajištěný do konce života. Nyní bohatý český sportovec prozradil, jak si potrpí na luxus, a jestli ho lidé považují za snoba.

Trvalé bydliště má Tomáš Berdych v daňovém ráji v Monaku, ale rozhodně se netrápí tím, že si o něm někdo myslí, jak díky apartmá v malém knížectví krátí daně. Co by škarohlídům odpověděl? „Bude asi záležet na tom, kdo se mě na to zeptá. Variant tam bude určitě spousta,“ vyhnul se tenista jednoznačné odpovědi v magazínu Proč Ne?!.

Když ale došlo na téma, za co rád vydělané miliony utrácí, tak se Berdych rozpovídal. „Jsou to hodinky a sportovní auta, což je pro některé lidi provokativní téma. Ale myslím, že k chlapům to patří,“ kvůli tomu si i český sportovec myslí, že ho ostatní mohou označovat za snoba. Podle jeho slov je nejluxusnější věc, jež si kdy pořídil, jeho dům, který si nechal postavit. 

Nyní, když už je finančně zajištěný, tak se Berdych netrápí tím, kolik na turnajích může vydělat na odměnách. „Vlastně už dneska ani netuším, kolik peněz dostanu, než mi po turnaji dají papír, kde je to napsané. Když jsem byl mladší, byl to jeden z těch strašáků, které zničily mnoho mladých kluků. Objížděli dobře zaplacené turnaje za každou cenu a najednou se honili jen za penězi místo toho, aby správně trénovali. Anebo se z peněz, o které se hrálo, na kurtu rozklepali,“ řekl Berdych.