Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spartě hrozí odchod nejdražšího hráče v historii ligy: Nešťastný ze Ščasného!

Autor: nem

Crăciun Fericit! Tak takhle si vinšují Rumuni: „Veselé Vánoce.“ Bůh suď, jestli je takové mají Nicolae Stanciu (25) v Bukurešti a Zdeněk Ščasný (61) v Roudnici.

Přejme jim pohodu, klid a osvobozující pauzu, jenže sparťanská realita je všechno možné, jen ne svět splněných přání. Letenským hrozí, že o svého kapitána Nica přijdou.

Podle rudých kuloárů je nejdražší hráč v historii české ligy Stanciu (stál 96 milionů korun) na útěku, přestože má kontrakt na měsíční gáži 2,5 milionu do června 2021.

Důvod? Trenér Zdeněk Ščasný!

„Ščasný s Nicem skoro měsíc pořádně nekomunikoval. Nejsou na jedné vlně. Nico si myslel, že avizované změny v klubu znamenají konec Ščasného, ale když se od nového sportovního ředitele Tomáše Rosického dověděl, že kouč zůstává, začal zvažovat odchod. Nemá motivaci, je ve Spartě nešťastný,“ prozradil Blesku zdroj blízký štábu Letenských.

Co si budeme povídat. Žít s mankem 17 bodů na Slavii, trmácet se českou kotlinou bez šance na Evropu a 16. února kopat před prázdnou Juliskou, to špílmachrovi rumunské reprezentace na náladě nepřidá, i kdyby žena Andreea upekla sebesenzačnější vánočku. Navíc Nicova mazaná agentka Ana Maria Prodan lační po provizi z dalšího kšeftu. Prý má pro Nica Emiráty, Egypt a Mönchengladbach. Sparťanům maže med kolem pusy odstupným až 200 milionů kaček.

 

Zklamaný kapitán Nicolae Stanciu po druhé sparťanské prohře v řadě
Zklamaný kapitán Nicolae Stanciu po druhé sparťanské prohře v řadě