Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor, padá letadlo! Fanoušci pošpinili nechutným gestem fotbalistu Salu (†28)

Autor: sjs

Že jim není hanba. Tři fanoušci Southamptonu si dělali legraci ze smrti fotbalisty Emiliana Saly (†28). Při utkání Premier League proti Cardiffu, do kterého před tragickou leteckou nehodou Argentinec přestoupil, ale nikdy si za něj nezahraje, tři hlupáci rukama napodobovali pád letadla.

Tenhle výsměch se jim nevyplatí. V sobotním zápase Southamptonu s Cardiffem (1:2) tři fanoušci na tribuně předváděli, že jsou letadlo, které se zmítá ve větru a následně padá. Nevhodné počínání natočil na mobilní telefon jeden z diváků a zveřejnil ho na sociální síti.

Příznivec Southamptonu dělal, že je letadlo.
Příznivec Southamptonu dělal, že je letadlo.

Policie okamžitě tyto výtečníky vyvedla ze stadionu a vyšetřuje je na svobodě. Stalo se tak jen tři dny poté, co policie potvrdila, že našla tělo argentinského fotbalisty ve vraku letadla. Fotbalový klub Southampton se ihned distancoval od těchto fanoušků.

„Takové chování nemá na St. Mary's místo a v žádném případě nebude tolerováno,“ uvedlo vedení klubu. Do budoucna chce podobným excesům zabránit i policie. „Smutné, že byl zatčen více než jeden fanoušek Southamptonu za gesta, která mířila k příznivcům Cardiffu. Budeme pracovat s klubem na tom, abychom takovým věcem předešli a netolerovali takové chování na stadionu.“

Témata:  tragédiefanoušcipolicieneštěstíVIPsportSala