Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nemravnost?! Plavec sáhl tanečnici na zadek. Nemohl z Koreje a platil miliony

Autor: Martin Hašek

Maďarský plavec Tamás Kenderesi dostal povolení odcestovat z Koreje poté, co byl několik dní zadržován kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování. Z toho ho v neděli brzy ráno v korejském Kwangdžu pár hodin před závěrem plaveckém MS obvinila tanečnice v nočním klubu.

 „Vracel jsem se z toalety a mířil jsem zpátky na taneční parket, když jsem se dotkl zadku korejské dívky, která v klubu pracovala jako tanečnice,“ citovalo Kenderesiho prohlášení maďarského svazu.

„Ani jsem za ní nezastavil, jednalo se o jeden, možná bezmyšlenkovitý, pohyb, který tu dívku, která na mě podala stížnost, hluboce urazil,“ dodal

Pro Kenderesiho tak skončilo nedělní ráno na policii. Ve chvíli, kdy druhý den ostatní plavci opouštěli Kwangdžu a vraceli se domů, on měl jistotu, že bude muset v Koreji ještě minimálně několik dní zůstat. Policisté Kenderesimu sdělili, že mají incident natočený na kameře.

„Musím chápat, že jsem se prohřešil proti určitým morálním normám, na nichž stojí místní hodnoty. Hluboce lituji toho, co se stalo a rád bych korejskou dívku požádal o odpouštění v případě, že jsem ji urazil, ale silně odmítám, že jsem vinen ze sexuálního obtěžování.“

Podle agentury AFP byl Kenderesi formálně obviněn z nemravnosti a zaplatil záruku v hodnotě 3 milionů wonů (asi 60 000 korun).

Kenderesi je bronzovým olympijským medailistou z Ria a loňským vicemistrem Evropy na 200 metrů motýlek. V Kwangdžu skončil v této disciplíně osmý.