Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lyžařka Shiffrinová v slzách. Nečekaně přišla o milovaného tatínka (†65)!

Autor: krm

Tragická zpráva zasáhla hvězdu sjezdového lyžování Mikaelu Shiffrinovou (24). Slavné Američance zemřel milovaný tatínek Jeff (†65). Dvojnásobná olympijská vítězka o tom informovala v srdceryvném příspěvku na sociálních sítích: „Moje rodina nečekaně přišla o našeho drahého, milujícího, starostlivého a trpělivého otce,“ napsala zdrcená rodačka z Vailu. S rychlou kondolencí přispěchala i její největší rivalka, Slovenka Petra Vlhová.

Jeff Shiffrin pracoval jako anesteziolog prestižní kliniky ve Vailu. Na podzim roku 2018 se podílel i na operaci poraněného zápěstí Ester Ledecké . Byl také vášnivým fotografem, s oblibou dokumentoval každý závod své superúspěšné dcery. Ovšem další snímky už do rodinných alb nepřidá… Podle amerických médií se vážně zranil při nedělní nehodě ve svém domě a po převozu do nemocnice zemřel.

„Naše hora, náš oceán, náš východ slunce, naše srdce, naše duše. Naše všechno,“ vyznala se Shiffrinová v dojemném vzkazu jménem celé rodiny. A popsala, jak moc jí během celého života pomáhal.

Nejlepší lyžařska současnosti Mikaela Shiffrinová se jen těžko vyrovnává s nečekanou ztrátou milovaného tatínka Jeffa!
Nejlepší lyžařska současnosti Mikaela Shiffrinová se jen těžko vyrovnává s nečekanou ztrátou milovaného tatínka Jeffa!

„Dal nám tolik cenných lekcí. A hlavně jedno zlaté pravidlo: Buďte milí a vždycky nejdřív přemýšlejte. To je něco, co si navždy ponesu v sobě. O všechny se staral. Byl to ten nejvíc nesobecký člověk, jakého jsem poznala. Pevný základ naší rodiny, který nám teď strašně chybí,“ napsala pětinásobná mistryně světa.

Na smutnou zprávu brzy reagovala i Petra Vlhová, největší slalomová soupeřka Shiffrinové. „Miki, tvoje ztráta mě moc mrzí. Myslím na tebe i tvou rodinu, buď silná,“ vzkázala jí na Instagramu slovenská závodnice.

Shiffrinová požádala fanoušky o respektování soukromí a minimálně do pohřbu zůstane doma v Coloradu. Lyžování jde ve smutných chvílích stranou...