Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rozloučení s Čišovským (†40). Smuteční obřad v Plzni bude veřejný

Autor: apr

Dlouho bojoval, zákeřnou mrchu, kterou nelze porazit, ale ani on nepokořil. Marián Čišovský, bývalý fotbalista Plzně, ze soboty na neděli podlehl ve 40 letech amyotrofické laterální skleróze. Poslední rozloučení se slovenským reprezentantem, ale zejména milujícím manželem a otcem proběhne v pátek v 15:30 ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni.

Ta smutná zpráva zasáhla nejen plzeňský fotbalový klub. Ve věku 40 let zemřel bývalý fotbalista Marián Čišovský. Během kariéry válel v Lize mistrů, zahrál si proti Barceloně, AC Milán či Manchesteru City. Na začátku desetiletí byste v nejvyšší soutěži stěží hledali lepšího stopera.

Pár měsíců po svém posledním zápase za milovanou Viktorii, který v březnu 2014 kvůli problémům s kolenem nedohrál, ale slyšel: „Máš amyotrofickou laterální sklerózu.“

S nemocí, na níž je i téměř všemocná medicína krátká, bojoval slovenský fotbalista dlouhých šest let. Naposledy vydechl v noci ze soboty na neděli.

Smuteční obřad s velkým hráčem, skvělým člověkem, kamarádem a milujícím manželem a otcem tří dětí proběhne v pátek 3. července v 15:30 hodin ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni.

„Obřad bude veřejný. S Mariánem Čišovským se tak mohou přijít rozloučit všichni viktoriáni,“ uvedla plzeňská Viktoria v tiskové zprávě na svém webu.

„Rádi bychom však jménem rodiny i klubu poprosili všechny příchozí, aby respektovali omezenou kapacitu obřadní síně, do které budou mít přednostní vstup rodinní příslušníci a nejbližší zesnulého,“ doplnil západočeský celek.

Pohřeb Mariána Čišovského proběhne ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni
Pohřeb Mariána Čišovského proběhne ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni

Plzeň - Sparta: Minuta ticha za zesnulého Čišovského, hráči nastoupili s jeho jmenovkami
Video se připravuje ...

iSport podcast: Čišovský? Elegán a protipól vlčáků v Plzni. Nastartoval klub na vrchol
Video se připravuje ...