Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Teroristický útok? Tenisty na French Open vyděsil zvuk exploze!

Autor: čtk, red

Poklid na tenisovém French Open i v okolí areálu Roland Garros na chvíli vystřídaly obavy kvůli zvuku podobnému explozi. Vyděsil například Švýcara Stana Wawrinku či Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

Policie naštěstí brzy všechny uklidnila, že šlo o takzvaný aerodynamický třesk, který způsobilo bojové letadlo letící nad městem. „V Paříži a pařížském regionu byl slyšet velmi hlasitý zvuk. Nešlo o žádný výbuch, byl to bojový letoun, který prolomil zvukovou bariéru,“ informovala oficiálně na Twitteru.

Koepfer i jeho švýcarský soupeř Stan Wawrinka byli na kurtu Suzanne Lenglenové sotva dvě minuty. Německý tenista se chystal servírovat, když sebou škubnul. Lekli se i další účastníci antukového grandslamu.

„Trochu jsem se bála, protože jsem si myslela, že se stalo něco špatného. Podívala jsem se na rozhodčího a i on byl trochu v šoku,“ popsala Ukrajinka Elina Svitolinová hrající v té chvíli na centrkurtu proti Renatě Zarazúové z Mexika.

Před pěti lety zazněly exploze v Paříži u fotbalového stadionu Stade de France během přípravného zápasu domácí reprezentace s Německem. Tehdy se jednalo o sebevražedné atentátníky. Teroristické útoky ve francouzské metropoli si 13. listopadu 2015 vyžádaly 130 mrtvých.

Kulisy na letošním French Open budí až hrůzu.
Kulisy na letošním French Open  budí až hrůzu.