Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rychle a zběsile: Porovnejte superkáry Messiho, Ronalda a Neymara!

Autor: MALL.TV, ptr

Co udělá chlapovi největší radost a je přitom je úplně jedno jde-li o truhláře, zahradníka, manažera, pekaře či milionovou hvězdu? Automobil! Ne nadarmo se říká: žena a auto se nepůjčují ani nejlepšímu příteli. Moc dobře to vědí také nejslavnější fotbalisté planety.  

Polobůh z Barcelony Lionel Messi (33), portugalský narcis Cristiano Ronaldo (35) a nejslavnější simulant Neymar (28) se mohou pyšnit garáží nablýskaných mazlíčků, za něž utratili nekřesťanský peníz. Kdo z nich má fáro nejrychlejší?

Kapitán brazilské reprezentace Neymar to není. Ve virtuálním souboji získal poslední příčku. Jeho Maserati MC12 je ovšem i tak výjimečné. Vyrobeno jich bylo pouze dvaašedesát kusů. Padesát z nich do běžného provozu, zbytek čistě pro závodní účely.

Dvanáct válců dokáže vyvinout ohromující sílu 620 koní, díky níž to slavný střelec může svištět 330 km/h než řekne švec. Cena? Dvaadvacet milionů korun!

Messi se den co den nekochá jen pohledem na milovanou čarokrásku Antonelu, ale i italskou čtyřkolovou štramandu - Pagani Zonda Tricolore. Vyrobili ji na počest padesátého výročí »Frecce Tricolori«, akrobatické letecké skupiny italských armádních vzdušných sil.

Bugatti Chiron, Ronaldovo superauto
Bugatti Chiron, Ronaldovo superauto

Trojnásobný taťka Leo pro sebe urval jen jeden ze tří kusů. Tahle kára má pod kapotou 670 koňských sil a dosáhne na rychlost 350 km/h. No neber to za 36 milionů!

No oběma by frkl velký Cristiano. Jeho Bugatti Chiron, s cenou začínající na 62 milionech korun, je opravdový klenot mezi vozidly. Právě s ním byl stanoven nový rychlostní rekord 490,5 km/h. Volně prodejná verze má sice omezenou rychlost na »pouhých« 420 km/h, i tak ale superstar Juventusu s drtivým náskokem ve srovnání vítězí.