Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Historie Jágrova prvního auta: Vydělával miliony, jezdil ve favoritu!

Autor: as

Drandil v něm, i když už byl boháč a čerstvý vítěz Stanley Cupu! Blesk přináší exkluzivní důkaz o prvním autu hokejisty Jaromíra Jágra (43), které je právě teď k mání v kladenském autobazaru.

Po první sezoně v NHL, v níž v barvách Pittsburghu hned vyhrál slavný Stanley Cup, se tehdy 19letý Jágr vrátil na léto domů. Tady ho čekala nejen rodina a kamarádi, ale i jeho dva roky stará Škoda Favorit 136L. Právě v ní přes léto brázdil republiku.

Hurá do Brna!

Hokejista s ní tehdy vyrazil i na jednu akci do Brna. „Jarda dorazil ve favoritu a chtěl na diskotéce v Metru sbalit nějakou tu šťabajznu. Leč marně, a tak jsem ho v pět ráno uložil ke klidnému spánku u nás do dětského pokoje,“ vzpomínal novinář Petr Podroužek na vtipnou příhodu. Odpoledne mu Jágr zamával a ve svém »bouráku« vyrazil zase domů.

Jaromír Jágr už coby vítěz Stanley Cupu odjíždí z Brna ve svém favoritu.
Jaromír Jágr už coby vítěz Stanley Cupu odjíždí z Brna ve svém favoritu.

Jenže pozor! V té době už měl od hokejových Tučňáků na kontě roční výplatu v přepočtu 4,5 milionu Kčs. Přesto mu nevadilo jezdit v tuctovém favoritu (v roce 1989 ho přišel na 85 tisíc Kčs).

Dnes je jeho vůz mnohem cennější. Zájemci za něj šéfovi kladenského autobazaru Petru Pokornému nabízejí až 750 tisíc Kč. Skutečně milionová kára.

Jágrovi prodali zmetek!

Nejenže se jedná o jeho vůbec první auto. Sedmnáctiletému Jágrovi v červnu 1989 prodali ze škodovky v podstatě zmetek! Kdepak udělali soudruzi chybu? V mladoboleslavské automobilce tehdy nezvládli správně napsat identifikační číslo vozidla (tzv. VIN kód) a na štítek připevněný ke karoserii favorita vyrazili chybné! A tak Jágrovi dodatečně přistálo do velkého techničáku speciální razítko se slovy: »Na výrobním štítku je v čísle VIN uvedeno písmeno C místo písmene D«. Vše se napravilo až v dubnu 2007, po dlouhých 18 letech! O to větší rarita je nyní na prodej...

Témata:  autoJágrsportfavoritretrohokej Hokej na Heureka.cz