Jan Vacek
Premium
10. listopadu 2020 • 05:00

Lídři Sparty musí přidat. Dočkal míří k Hušbauerově roli, Krejčímu chybí drajv

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA VACKA | Když si otevřeme soupisku Sparty, dvě jména nás na ní upoutají takřka okamžitě. Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí starší. Kapitán národního týmu a bývalý hráč Boloni. Hráči se zkušenostmi z reprezentace i zahraničí. Hráči, kteří by měli být jasnými lídry Letenských. V posledním období je to ovšem pouze prázdné slovo, štempl v podobě adekvátních výkonů totiž chybí.



Po porážce v Plzni a totálně bezkrevném výkonu se hlavní vlna kritiky snesla na Dočkalovu hlavu. Oprávněně, zkušený záložník byl ve Štruncových sadech skutečně slabý. Samozřejmě nebyl sám, pod svým standardem zůstala až na naprosté výjimky celá Sparta. Dočkal je ovšem kapitán, lídr, jasný šéf kabiny. Logicky jsou na něj mnohem vyšší nároky než třeba na mladíky Matěje Polidara s Dominikem Plechatým.

Konfrontace s Plzní představovala ideální příležitost, aby Dočkal pozvedl rudý prapor a vedl svou armádu na zteč. Jenže na to neměl. Pohybově, rychlostně, silově. Tak to zkrátka je. Navíc se mu nedostalo ani podpory od spoluhráčů. Pokud chcete z individuality, jakou 32letý playmaker nepochybně je, dostat maximum, musíte mu vytvořit potřebný servis. Michal Sáček a Ladislav Krejčí mladší ovšem ve středu pole plavali, k pár dní starému výkonu na Celtiku se ani nepřiblížili.

Kapitán Sparty Bořek Dočkal dostává žlutou kartu v utkání Evropské ligy na AC Milán
Kapitán Sparty Bořek Dočkal dostává žlutou kartu v utkání Evropské ligy na AC Milán

Ale zpět k Dočkalovi. Už na jaře bylo evidentní, že trenér Václav Kotal se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým budou dřív nebo později stát před otázkou, co s kapitánem dál. Jak ho ukotvit v rámci nově vznikajícího týmu, aby maximalizovali jeho přínos a zároveň eliminovali nedostatky.

Zklamaný kapitán Sparty Dočkal: Je to jiná soutěž. Plzeň si to zjednodušila
Video se připravuje ...

Je stále jasnější, že Dočkal postupně spěje do role, kterou ve Slavii plnil Josef Hušbauer.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud