Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Legendární boxer Tyson návratem řeší finanční trable: Zahodil 9 miliard!

Autor: pet

Je legendou boxu a taky za to byl náležitě odměněn. Mike Tyson (54), který se v neděli po 15 letech vrátí do ringu, si během kariéry vydělal skoro 9 miliard korun. Jenže z tohoto jmění mu zbyly pouze dluhy.

»Železný Mike« rozhazoval peníze jako zběsilý. Koupil si třeba 21ložnicové a 24koupelnové sídlo s kasinem a nočním klubem, pořídil si panství v Marylandu či Las Vegas, kde měl pozlacený nábytek i basketbalové hřiště. Místo psa si obstaral bengálského tygra a za svůj život si koupil 111 automobilů včetně luxusního Bentley a několika Ferrari.

A další miliony létaly za večírky i orgie plné drog a alkoholu. „Utrácel jsem peníze jako blázen,“ ví bývalý šampion těžké váhy v organizacích WBC, WBA a IBF.

Není proto divu, že jednoho dne skončil na mizině s půlmiliardovým dluhem a v roce 2003 musel vyhlásit osobní bankrot. I kvůli tomu létá po celém světě a vypráví svůj příběh, před dvěma lety dokonce zavítal do Prahy.

Finančně si navíc polepší právě v nedělním velkolepém návratu (2:30, Nova Sport 1). Za exhibiční zápas s dalším boxerským velikánem Royem Jonesem Jr. (51) by si měl přijít na zhruba 220 milionů korun. Snad mu peníze tentokrát vydrží déle.

Boxerské legendě Miku Tysonovi je 54 let a je opět v perfektní kondici.
Boxerské legendě Miku Tysonovi je 54 let a je opět v perfektní kondici.