Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pestrý život Kvitové v Melbourne: »Konflikt« s ochrankou, detektivka a pět cílů!

Děkuje osudu, že před Australian Open nespadla v Melbourne do přísné karantény a nemusí tvrdnout dva týdny jen na hotelu. „Patřím mezi ty šťastné,“ usmála se tenisová hvězda Petra Kvitová (30).

Zatímco spousta tenistů ztrácí z protikoronavirových příkazů nervy, ona zůstává nad věcí. „Udělala jsem hodně práce v přípravě, takže se teď můžu aspoň trochu zklidnit a srovnat,“ usmála se ve zpovědi pro web Tennis Majors. „Užívám si volna, chodím na kafe, sleduji seriály – dokončila jsem Bridgertonovi na Netlflixu. A čtu detektivku,“ prozradila.

Všemožná omezení ztrpčují život i jí. Třeba zákaz otevírání dveří na hotelovou chodbu s výjimkou donášky jídla. „Já třeba jednou nevěděla, zda jsem jídlo nezaspala, tak jsem vykoukla na chodbu a ochranka mi hned vynadala. Prý příště musím volat na recepci. Říkám: A není jednodušší pootevřít na 10 centimetrů dveře a mrknout se? Ne, nejde to! Jsou přísní,“ culila se Češka.

Už se nemůže dočkat, až půjde do akce. „Od Paříže jsem nehrála, asi budu mít nervy. Ale těším se, že v hledišti budou fanoušci, vyhecují mě,“ měla jasno. Chce být hlavně zdravá. „Jako každý rok máme v sezoně čtyři cíle, s olympiádou pět, a chtěla bych hrát dobře právě na těchto velkých akcích,“ přála si.

Petra Kvitová zdraví fanoušky z izolace v Melbourne
Petra Kvitová zdraví fanoušky z izolace v Melbourne