Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Britská mistryně světa ve finanční nouzi: Bacha, vezu pizzu!

Autor: zal

Je to Martina Sáblíková britského rychlobruslení. Elise Christieová (30) má z šampionátů na krátké dráze třicet medailí. Jenže placka z olympiády jí stále chybí, a aby o ni mohla bojovat za rok v Pekingu, musí teď rozvážet pizzu.

Proč trojnásobná mistryně světa, která už závodila na třech Hrách, objíždí hladové zákazníky řetězce Pizza Hut? Jednak britská vláda seškrtala podporu tamních olympioniků o 240 milionů korun, a pak rychlobruslařská Barbie, jak se Elise kvůli blonďatým vlasům a umělým řasám přezdívá, má se sportovním svátkem nevyřízené účty.

Jak se totiž objeví pod pěti kruhy, stane se z ní slečna Kalamita. Jen posuďte, tohle jsou její výsledky z posledních dvou olympiád: diskvalifikována, diskvalifikována, diskvalifikována, pád, diskvalifikována, diskvalifikována. „To je prostě short track. Tak to občas dopadá. Ale já budu bojovat a v Pekingu budu zase zpět,“ hlásila po propadáku v Pchjongčchangu 2018.

Aby svým slovům mohla dostát, musí teď makat v Nottinghamu ve fastfoodu rozvážejícím pizzu. Život sportovce prostě není ani v Británii žádná Havaj. „Ve dne sportovcem, v noci pizzařkou. Je to překvapení, ale já tu práci miluju,“ prozradila Elise.

Britská mistryně světa v rychlobruslení Elise Christieová si vydělává rozvážením pizzy.
Britská mistryně světa v rychlobruslení Elise Christieová si vydělává rozvážením pizzy.