Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odporný čin skupiny fotbalistů: Hromadně znásilnili studentku!

Autor: ptr

Tenhle skandál bude mít ještě pořádnou dohru. Apeninským poloostrovem hýbe nechutný čin pětice fotbalistů z Verony. Na večírku měli opít a hromadně znásilnit dvacetiletou studentku, která je navíc spolužačkou jednoho z obviněných. Celý akt si údajně i natáčeli!

Fotbalový klub Virtus Verona teď řeší pořádné trable. Mančaft hrající Serii C, tedy třetí nejvyšší soutěž, rozhodně není na podobný mediální humbuk zvyklý. V tiskové zprávě vydal prohlášení, že se jedná o soukromou záležitost, která se odehrála mimo sport a nebude tuto situaci více komentovat. Plně důvěřuje soudnímu systému, že daný případ prošetří a případné viníky potrestá.

K hrůznému činu mělo dojít v lednu 2020, kdy oběť uspořádala večírek u sebe doma. „Tři piva o objemu 66 cl, pár sklenic ginu a začalo se mi dělat špatně. Cítila jsem se úplně bezmocná, nemohla jsem se bránit, a když jsem si uvědomila, co se se mnou děje, prosila jsem je, aby přestali. Nakonec jsem šla na záchod a zvracela,“ přiznala v emotivní výpovědi pro italská média studentka.

Na obvinění vznesená proti hráčům okamžitě reagoval i prezident soutěže. „Je to případ, který mě hluboce rozhořčil a rozzlobil, ​​ať už jako otce od rodiny, nebo jako sportovního funkcionáře, který bojuje o respekt. Vyšetřování bude pokračovat, ale nikdy by mne ani nenapadlo, že se takový hrozný případ může stát,“ pronesl pro Corriere del Veneto Francesco Ghirelli.

Před oficiálním obviněním celé pětice se bude konat ještě slyšení. Všichni pachatelé jsou okolo dvaceti let a nemají žádné další prohřešky. Nyní ale riskují dlouhé roky vězení.

Oficiální prohlášení klubu k nepříjemné situaci.
Oficiální prohlášení klubu k nepříjemné situaci.