Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Djokoviče chytil v Římě amok: Brutálně seřval rozhodčího!

Autor: ptr

Jeho kariéru rozhodně neprovází pověst kliďase, ale tentokrát to přece jen přehnal. Srbský tenista Novak Djokovič (33) si nebral vůbec žádné servítky a pěkně od plic seřval rozhodčího. I přes prudkou výměnu názorů nakonec postoupil do osmifinále turnaje v Římě.

Novak se ve druhém kole utkal s Američanem Taylorem Fritzem. Jednatřicátý hráč žebříčku mu v úvodu nedělal příliš problémů a Srb v pohodě ovládl první set poměrem 6:3. V průběhu toho druhého však začalo pršet. To ho lehce rozhodilo, a místo aby zápas rozhodl při svém podání za stavu 5:4, tak svůj servis ztratil a z utkání bylo rázem drama.

Nastalá situace rozbouřila balkánskou krev kolující v žilách tenisové hvězdy a emoce se vydraly na povrch. »Djoker« začal řvát na rozhodčího Nacha Forcadelliho. „Jak dlouho chcete ještě hrát?“ Stěžoval si na nepříznivé podmínky. „Jdu zkontrolovat kurt,“ odvětil rozhodčí. „O to jsem žádal už třikrát! A nešel jste zkontrolovat nic,“ odsekl nabroušený tenista. „Nežádal jste,“ nenechal se rozhodit pán z umpiru. „Žádal,“ trval si na svém Novak.

Rozmíška ještě pokračovala, ale podrážděný hráč se nakonec uklidnil a zápas byl přerušen. Po tříhodinové pauze se všichni aktéři vrátili na kurt a utkání dohráli. I přes lehkou komplikaci v podobě ztraceného servisu se dokázal Djokovič oklepat a v tiebreaku ovládl i druhý set a postoupil dále.

Novak Djokovič se zle obořil na rozhodčí.
Novak Djokovič se zle obořil na rozhodčí.